López zag sprintende Carapaz drie seconden inlopen: 'Had geen andere optie' Wielrennen
Wielrennen

López zag sprintende Carapaz drie seconden inlopen: 'Had geen andere optie'

López zag sprintende Carapaz drie seconden inlopen: 'Had geen andere optie'

Juan Pedro López is voorlopig bezig aan een Giro d'Italia om van te dromen. De 24-jarige Spanjaard van Trek-Segafredo rijdt al meer dan een week in de roze trui, al zijn de verschillen in het algemeen klassement klein. Woensdag kwam zijn leidende positie niet in gevaar, in de etappe die verrassend werd gewonnen door Alberto Dainese. Donderdag kan het wel eens anders zijn, wanneer er meer klimmen op het menu staan.

Toch was het woensdag allerminst een makkelijke etappe voor de renners in het peloton. De gehele dag stond er een behoorlijke wind en lagen waaiers op de loer. Daardoor moest ook López goed en alert van voren koersen, waar zijn teamgenoten hem goed bij hielpen. Dat laat de Spanjaard na afloop weten in het flashinterview. 'Vandaag was het belangrijkste om de roze trui te beschermen. Ik wil al mijn ploeggenoten bedanken, maar speciaal wil ik Otto (Vergaerde, red.) bedanken. Soms was ik nerveus, maar hij zorgde de hele dag voor mij. Hij zei dat ik kalm moest blijven en bij hem moest blijven.'

Door de constante nervositeit in het peloton, kregen de koplopers in deze etappe maar weinig ruimte en zodoende konden de klassementsmannen voor een aantal seconden strijden in de tussensprint van de dag. Het was Richard Carapaz die daar de drie seconden pakte en daarmee van de vierde naar de tweede plaats in het klassement sprong. Daarmee staat de kopman van INEOS Grenadiers op dit moment twaalf seconden achter López. 'Ik kan niet sprinten zoals Richard, dus ik had geen andere optie', zo gaf López aan. 'Uiteindelijk was het geen moeilijke etappe, maar ik had wel spanning om te vechten om in de goede positie te blijven. Het was lastig met de wind, maar het belangrijkste is dat ik nog een dag in de roze trui rijd.'

López kan nog zeker twee dagen in het roze rijden

López veroverde in de vierde rit naar de Etna de roze trui, door achter Lennard Kämna als tweede te eindigen. In die rit had de Spanjaard een aardige voorsprong opgebouwd op de klassementsrenners, maar daar is momenteel nog maar weinig van over. Het lijkt erop dat de renner van Trek-Segafredo daarom elke dag moet genieten van de roze trui, want lang lijkt hij hem niet meer in zijn bezit te houden. Donderdag volgt een eerste beproeving, wanneer er onderweg een aantal pittige klimmetjes moeten worden bedwongen. Op vrijdag lijkt het vervolgens meer voor de sprinters te worden, alvorens de renners het zware weekend ingaan.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws