Consonni vindt gewenste vorm met derde plek, Naesen (tiende) hoopt op meer kansen Wielrennen
Wielrennen

Consonni vindt gewenste vorm met derde plek, Naesen (tiende) hoopt op meer kansen

Consonni vindt gewenste vorm met derde plek, Naesen (tiende) hoopt op meer kansen

Alberto Dainese gaf veel topsprinters het nakijken in de elfde etappe van de Giro d'Italia, maar er waren nog meer renners in de top tien van de dag die blij waren met hun prestatie. Zo keken Simone Consonni (derde) en Lawrence Naesen (tiende) met een gevoel terug op de etappe van woensdag.

Het betekende voor de 27-jarige Consonni zijn eerste podiumplek in deze Giro d'Italia. De Italiaanse sprinter van Cofidis geniet bij de Franse ploeg de voorkeur in de sprints en doet het met een achtste, zevende en derde plek vooralsnog niet slecht. 'Het was geen gemakkelijke dag, want de wind was sterk. We hebben geprobeerd Guillaume (Martin, red.) in een goede positie te brengen om risico's te vermijden', zo laat Consonni op de ploegsite weten. De etappe van woensdag kende erg veel wind en daardoor was het voor de klassementsmannen zaak om goed voorin te blijven.

Nadat de grootste nervositeit in het peloton was verdwenen, probeerde Dries De Bondt in de slotfase nog om weg te komen, maar de Belg van Alpecin-Fenix zag zijn poging op 1,5 kilometer van de streep stranden. Daarna was het aan de sprinters om voor de ritzege te strijden, waaronder Consonni. 'Ik zat goed in de laatste kilometer en probeerde een goede sprint te rijden. Ik voelde me goed en zat goed geplaatst, maar het was niet genoeg om mijn wil op te leggen. Ik blijf wel blij met deze derde plaats, waaruit blijkt dat ik in vorm ben. We moeten gefocust blijven en morgen proberen te vechten voor de overwinning. Dat blijft het belangrijkste doel voor mij en het team.'

Naesen hoopt op meer kansen in de Giro

Naesen boekte zijn eerste top tien notering in deze Giro d'Italia. De Belg van AG2R Citroën Team liet zich in de eerste etappe al knap van voren zien op de slotklim en zat dinsdag nog in de kopgroep van de dag. Woensdag was het daarom een beetje bijkomen en zowaar kwam hij voor het eerst echt aan sprinten toe. Het bracht hem tot een tiende plek, waar hij na afloop van de etappe blij mee was. 'Het was een rustige dag. Ik had het erger verwacht na alle inspanningen die we gisteren hadden gedaan en de aangekondigde wind. Op het einde ging alles goed en werkten we als collectief goed samen. Ik heb niet veel wind gevangen voordat ik ging sprinten. Ik ben blij dat ik een klein resultaat kon behalen.'

Donderdag wordt de Giro d'Italia vervolgd met een heuvelachtige rit, terwijl vrijdag een lastige rit voor de sterkere sprinters op het programma staat. Het zijn etappes die de Belg beter moeten liggen. 'Ik ben goed hersteld van gisteren en het gaat dag voor dag beter. Ik hoop dat ik nog wat andere kansen krijg in deze Giro d'Italia', zo laat hij via het Twitterkanaal van de ploeg weten.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws