Lotte Kopecky andermaal schier onklopbaar: Belgische superrenster pakt zesde BK tijdrijden op rij Wielrennen
Wielrennen

Lotte Kopecky andermaal schier onklopbaar: Belgische superrenster pakt zesde BK tijdrijden op rij

Lotte Kopecky andermaal schier onklopbaar: Belgische superrenster pakt zesde BK tijdrijden op rij

Lotte Kopecky heeft zich opnieuw gekroond tot nationaal kampioen tijdrijden van België. De 28-jarige renster van SD Worx-Protime, tevens de grote favoriete voorafgaand aan de strijd op donderdagmiddag, was veruit de sterkste op het negentien kilometer lange parcours. De dames moesten op dit parcours een lastige u-bocht en behoorlijk wat hoogtemeters - met name op de terugweg - verstouwen.

Vandaag kwam er nog belangrijk nieuws in de vrouwenwielrennerij. Anna van der Breggen keert terug in de wielersport, als renster. Zij zal volgend jaar opnieuw bij Kopecky in de ploeg belanden. Dat terzijde, begonnen de dames er rond 14.00 uur een voor een aan. Kopecky startte rond 14.45 en dus wisten we een minuut of twintig erna al of de wereldkampioene op de weg een nieuwe nationale titel zou mogen bijschrijven.

Toch werd Kopecky aardig uitgedaagd. Allereerst door Fleur Moors en nog meer door Marthe Goossens. Zij was op het eerste tussenpunt slechts zes seconden langzamer dan de alleskunner van SD Worx-Protime. Op de weg terug, na een lastige u-bocht, liepen de eerste kilometers lichtjes bergop, en hier ging Kopecky nog eens volle bak op de pedalen rammen. Het was hier waar ze de wedstrijd besliste.

In de finale bleek dat Julie Sap met 27.06 minuten een razende finale te hebben gereden. Marion Norbert-Riberolle dook daar ruim onder met 26.41. Het was nu wachten op Goossens en Kopecky. Kon eerstgenoemde stunten? Goossens dook één seconde onder Norbert-Riberolle en Kopecky bleek een waanzinnig tweede gedeelte te hebben gereden: 25.57. Met afstand de beste dus, voor de zesde keer in haar loopbaan.

Kopecky vond het parcours zwaar: 'Wind tegen en oplopende stukken waren lastig'

Na afloop was Kopecky snel voor de camera voor het flash interview. 'Het is fijn om de titel weer te verlengen. Het was een mooi parcours, goede staat van de wegen. Maar toch ook lastig, met flinke wind tegen en oplopende stukken. Een heel mooi parcours voor een tijdrit. Tja, de zesde keer al, dat is veel. Het blijft fijn om de titel weer te pakken. Het tweede deel was lastiger en daar was het grootste verschil te maken', duidde ze op het eerste tussenpunt, waar de verschillen nog klein waren.

Uitslag Belgisch kampioen tijdrijden 2024, vrouwen elite 

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws