Secondespel in Noorwegen, Ganna heerst in Italië, Küng kegelt Bissegger overtuigend van troon Wielrennen
Wielrennen

Secondespel in Noorwegen, Ganna heerst in Italië, Küng kegelt Bissegger overtuigend van troon

Secondespel in Noorwegen, Ganna heerst in Italië, Küng kegelt Bissegger overtuigend van troon

Soren Wærenskjold en Filippo Ganna mogen zich opnieuw de nationaal kampioen tijdrijden van hun land noemen. In Noorwegen was het nagelbijten in de slotfase, in Italië was er een stuk minder spanning. Voor beide heren was het niet hun eerste nationale titel. Ganna schreef donderdag zelfs zijn vijfde Italiaanse tijdrittrui bij.

In Italië lag er een biljartvlak parcours te wachten op de deelnemers, en dus was Ganna, het kanon van INEOS Grenadiers, uiteraard de grote favoriet. De boomlange specialist verpulverde de concurrentie, op een relatief kleine afstand van een dikke twintig kilometer rondom Grossetto. Edoardo Affini van Visma | Lease a Bike werd tweede op 24 seconden, Filippo Baroncini, de jonge UAE-renner, pakte verrassend genoeg het brons. Ook opvallend: sprinters Jonathan Milan en Matteo Trentin eindigden in de top vijf, specialist Lorenzo Milesi werd dan weer teleurstellend zesde, op een kleine twee minuten.

Scenario Hoole-Van Dijke ook in Noorwegen werkelijkheid: één seconde tussen Wærenskjold en Foss

Gisteren zagen we in de Nederlandse strijd al een absoluut secondespel: Daan Hoole versloeg Mick van Dijke met één welgetelde tel. Dat scenario voltrok zich ook in Noorwegen op donderdag. Wærenskjold, de beer van Uno-X Mobility, boekte opnieuw een zege, al was deze zeer benieuwd op Tobias Foss, de oud-wereldkampioen van INEOS Grenadiers. In Saltstraumen werd Andreas Leknessund derde en legde zodoende beslag op het brons. In Groot-Brittannië was het Joshua Tarling die zijn nationale titel verlengde. De piepjonge zoureus van INEOS, tevens Europees kampioen in de discipline, was ruim de snelste, voor Max Walker en Ethon Vernon.

Voor een uitgebreid overzicht van alle nationale kampioenen, op de weg en de tijdrit, houden we een apart overzicht voor u bij. U kunt dit overzicht vinden in dit artikel. Tevens kunt u in dit artikel updates verwachten van de wat grotere landen, waar we de uitslag met iets meer informatie zullen brengen.

Stefan Küng blaast Stefan Bissegger volledig omver in Zwitserland

Een opvallende uitslag zagen we in Zwitserland. Niet zozeer de uiteindelijke volgorde, als wel de marge waarmee de titel werd gegrepen. Deze ging voor de zesde keer naar Stefan Küng, de erkende hardrijder van Groupama-FDJ. Hij versloeg titelhouder Stefan Bissegger met meer dan een minuut bij het Zwitserse kampioenschap. Küng klokte 36.09 minuten, Bissegger deed er een minuut en zeven seconden langzamer over. Jan Christen werd derde namens UAE Team Emirates.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws