Lotte Kopecky degradeert tegenstand bij sprintje heuvelop in eerste etappe Ronde van Burgos Wielrennen
Wielrennen

Lotte Kopecky degradeert tegenstand bij sprintje heuvelop in eerste etappe Ronde van Burgos

Lotte Kopecky degradeert tegenstand bij sprintje heuvelop in eerste etappe Ronde van Burgos

Lotte Kopecky heeft de eerste etappe in de Vuelta a Burgos voor vrouwen gewonnen. In een heuvelachtige rit met zelfs waaiers kwam het aan op een sprintje heuvelop in het peloton. Kopecky was in die spurt veel te sterk voor de rest.

De kopgroep van de dag was voor Lara Vieceli, Matilde Vitillo en Andrea Ramirez. Zij hadden na dik veertig kilometer een dikke minuut voorsprong op het peloton. Op vijftig kilometer van de finish was dit nog altijd een minuutje. Die voorgift was snel gevlogen toen Trek-Segafredo in het peloton gas ging geven, uit angst voor de wind.

De wind speelde ook een rol. Door toedoen van onder meer Trek, Team DSM en Canyon//SRAM werd het peloton aan stukken gereden. Het was richting de laatste tien kilometer een komen en gaan van rensters, maar uiteindelijk werd voor veel van hen de schade net op tijd hersteld. Het kwam aan op een sprintje heuvelop en daarin nam Kopecky overtuigend het initiatief. Ze zette aan, reed iedereen op vier lengtes en kon zo juichen voor SD Worx.

Uitslag Ronde van Burgos vrouwen 2022


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws