Lotto Soudal  bevestigt vertrek Lelangue, Axel Merckx genoemd als opvolger Wielrennen
Wielrennen

Lotto Soudal bevestigt vertrek Lelangue, Axel Merckx genoemd als opvolger

Lotto Soudal  bevestigt vertrek Lelangue, Axel Merckx genoemd als opvolger

Lotto Soudal en CEO John Lelangue gaan na dit seizoen uit elkaar. De Belg was sinds 2019 ploegbaas van de formatie, maar de samenwerking eindigt, op voorspraak van Lelangue zelf. Axel Merckx wordt genoemd als mogelijke opvolger.

Het Nieuwsblad meldde donderdag dat Lelangue in 2023 ploegbaas af zal zijn. Wel zal hij het seizoen nog afmaken bij Lotto Soudal. De Belgische ploeg zal naar alle waarschijnlijkheid degraderen aan het einde van het seizoen. In 2023 stapt sponsor Soudal over naar Quick Step, waar Dstny juist de plaats zal innemen als cosponsor naast Lotto.

Het vertrek heeft volgens Lelangue niets te maken met de degradatiestrijd van Lotto Soudal. De Belgische formatie moest alle zeilen bijzetten om zo veel mogelijk punten te behalen, maar het blijkt dus niet genoeg te zijn. 'Na de Tour de France heb ik beslist om mijn rol als CEO te beëindigen. Ik heb het bestuur in augustus op de hoogte gebracht en ik wil de Nationale Loterij oprecht bedanken voor hun vertrouwen en steun', schrijft Lelangue op Twitter.

Axel Merckx in gesprek met Lotto Soudal

'Ik zal me ten volle concentreren op mijn werk tot het einde van het seizoen en ik heb ook beslist om in de wielersport te blijven', besluit hij. Lelangue wordt algemeen manaer van de Ronde van Polen. Een teleurstelling voor Lotto Soudal. 'Het was zijn eigen beslissing om te vertrekken en we doen dat met de beste verstandhouding', vertelt de algemeen directeur van de hoofdsponsor Jannie Haek. Verder meldt de ploeg zo snel als mogelijk een opvolger voor Lelangue te willen presenteren.

Die opvolger zou wel eens de Axel Merckx kunnen zijn, schrijft HLN. De voormalig renner is de zoon van wielericoon Eddy Merckx. Axel is momenteel werkzaam bij Hagens Berman Axeon, waar hij zich bezighoudt met het opleiden van talenten.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news