Afzwaaiende Valverde gestuit door Bax in Agostoni: 'Voelde me heel goed' Wielrennen
Wielrennen

Afzwaaiende Valverde gestuit door Bax in Agostoni: 'Voelde me heel goed'

Afzwaaiende Valverde gestuit door Bax in Agostoni: 'Voelde me heel goed'

Alejandro Valverde rijdt nog een reeks van Italiaanse eendagskoersen voordat zijn loopbaan er dan toch echt opzit. De 42-jarige had donderdag de kans op met de Coppa Agostoni nog een mooie koers te winnen. Valverde ging de sprint echter heel vroeg aan, waarna hij ruimschoots werd geklopt door de verrassende winnaar Sjoerd Bax.

Na afloop maakte Valverde van het mislopen van de zege geen drama. ‘Het was een regenachtige dag, dus we moeten voorzichtig zijn. Ik voelde me heel goed vandaag en daarnaast deed de ploeg geweldig werk. In de finale zat ik in een goede groep met mijn ploegmaat Enric Mas. Ik ging de sprint van ver aan, maar werd gepasseerd door een concurrent’, vat Valverde de koers bondig samen.

Valverde rijdt komende zaterdag de Giro dell’Emilia. Vervolgens staat de Tre Valle Varesini (4 oktober) op zijn programma. Zijn laatste koers volgt 8 oktober met de koers van de vallende bladeren, oftewel de Ronde van Lombardije. In zijn tien voorgaande deelnames wist Valverde het Monument niet te winnen. Wel werd hij drie keer tweede.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws