Luis León Sánchez (39) stopt na twintig jaar met wielrennen: 'Wie had gedacht dat al mijn dromen uit zouden komen' Wielrennen
Wielrennen

Luis León Sánchez (39) stopt na twintig jaar met wielrennen: 'Wie had gedacht dat al mijn dromen uit zouden komen'

Luis León Sánchez (39) stopt na twintig jaar met wielrennen: 'Wie had gedacht dat al mijn dromen uit zouden komen'

Luis León Sánchez heeft zijn afscheid van het professionele wielrennen aangekondigd. Dit heeft hij gedaan middels een filmpje op Instagram. De renner van Astana Qazaqstan Team is op dit moment bezig aan zijn veertiende Ronde van Spanje. De viervoudig etappewinnaar in de Tour de France, houdt er na een twintig jaar durende carrière definitief mee op.

'Het doet pijn om te zeggen, maar de tijd is eindelijk gekomen om mijn afscheid aan te kondigen', begint de 39-jarige Spanjaard aan zijn verhaal. 'Het is niet makkelijk om afscheid te nemen van de sport waar ik als vijfjarige al mee begon. Wie had gedacht dat al mijn dromen uit zouden komen?' vervolgt de viervoudig Spaans kampioen tijdrijden. 'Mijn vrouw en drie kinderen zijn de basis geweest van mijn succes. Zij hebben meer geleden en opgeofferd dan ik.' Naast zijn vrouw en kinderen, bedankt de Spanjaard ook alle ploegen en sponsoren die hij door de jaren heen heeft meegemaakt.

Sánchez startte zijn carrière in 2004 bij Liberty Seguros (het huidige Astana Qazaqstan Team). Na uitstapjes naar onder meer Caisse d'Epargne (Movistar Team) en Rabobank, eindigt de voormalig Spaans kampioen op de weg zijn carrière dus ook waar hij deze begon. Sánchez staat te boek als een tijdrijder en kan ook goed uit de voeten in heuvelritten.

Sánchez won vier etappes in de Tour de France

Sánchez kan terugkijken op een zeer succesvolle carrière waarin hij veel overwinningen wist te pakken. De voormalig Rabobank-renner won onder meer twee keer de Clásica San Sébastian, één keer het Spaans kampioenschap op de weg en pakte hij vier etappes in zowel de Tour de France als in Parijs-Nice. Ondanks dat hij nu al voor de veertiende keer meedoet aan de ronde van Spanje, wist de in Mula geboren Spanjaard nog nooit een etappe in de Vuelta te winnen. Sánchez heeft nog één week de tijd om daar verandering in te brengen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws