Vuelta-deelnemers Jumbo-Visma in shock na ongeluk Van Hooydonck: 'Renners zijn aangedaan' Wielrennen
Wielrennen

Vuelta-deelnemers Jumbo-Visma in shock na ongeluk Van Hooydonck: 'Renners zijn aangedaan'

Vuelta-deelnemers Jumbo-Visma in shock na ongeluk Van Hooydonck: 'Renners zijn aangedaan'

Jumbo-Visma is momenteel bezig aan een heel goede Vuelta a Espana, maar bij het ingaan van de derde week kreeg de Nederlandse formatie vanuit België wel een zware dobber te verwerken: ploegmaat Nathan Van Hooydonck is in Kalmthout betrokken geraakt bij een zwaar ongeval, nadat hij onwel werd achter het stuur.

Van Hooydonck trapte daarop het gaspedaal in en ramde met zijn wagen enkele auto's, waarna hij ter plekke gereanimeerd werd en overgebracht werd naar het ziekenhuis. Volgens Belgische media was dit in kritieke toestand, terwijl zijn zwangere vrouw ook voor controle naar het ziekenhuis moest. Dat nieuws stroomde in de middag langzaam binnen, ook in de teambus van Jumbo-Visma in Spanje.

Ploegleider Grischa Niermann stond Sporza namens de formatie te woord in de drieweekse grote ronde. 'Onze renners zijn heel erg aangedaan van het bericht over Nathan Van Hooydonck. Dit is nieuws dat je natuurlijk nooit wil horen. We hopen dat het zo snel mogelijk beter gaat met hem', aldus de sportief directeur uit Duitsland.

'Ik weet niet veel meer dan wat er in de media staat', aldus Niermann. 'We weten dat hij een ongeval gehad heeft en in het ziekenhuis ligt, ik denk in een kunstmatig coma. Of hij al dan niet in levensgevaar is, kan ik niet bevestigen. We weten wel dat wij zelf, vooral de renners, heel erg aangedaan zijn. We hopen dat Nathan oké is en dat zijn toestand beter wordt. En dat zijn vrouw oké is', stelt hij.

Renners Jumbo-Visma reageerden heftig op nieuws Van Hooydonck

'De renners hebben best heftig gereageerd op dit nieuws', vertelde Niermann nog. 'We zijn hier in de Vuelta, we hebben de leiderstrui en we gaan straks koersen. Dat is niet makkelijk. En ik hoop dat we straks de zinnen kunnen verzetten. Maar dit soort nieuws wil je nooit horen. We kunnen alleen maar hopen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws