Lutsenko hoopt in top tien te eindigen, coronavaccinatie speelt Fuglsang parten Wielrennen
Wielrennen

Lutsenko hoopt in top tien te eindigen, coronavaccinatie speelt Fuglsang parten

Lutsenko hoopt in top tien te eindigen, coronavaccinatie speelt Fuglsang parten

Astana-Premier Tech zal de jacht op een etappezege in de Tour de France in de slotweek voortzetten. De Kazachse formatie wist meerdere keren een mannetje mee te sturen in de vroege vlucht, maar ritwinst bleef uit. Wat het klassement betreft mogen ze niet klagen, daar Alexey Lutsenko verrassend zevende staat.

Op de website van de ploeg blikt Lutsenko terug op de eerste twee Tourweken. 'Het feit dat ik momenteel zevende sta, maakt me heel blij. Ik kwam hierheen om in topvorm te raken voor de Olympische Spelen en wilde voor een ritzege gaan. Dat wil ik nog steeds, maar ik hield ook het algemeen klassement in de gaten', licht hij toe. Lutsenko droomt ervan om uiteindelijk inderdaad in de top tien te eindigen. 'De komende dagen zal ik me daarom proberen te mengen tussen de andere klassementsmannen. Bovendien is de tijdrit (rit 20 op zaterdag, red.) belangrijk.'

Ploeggenoot Jakob Fuglsang kwam nog niet echt uit de verf deze Tour. De Deen geeft aan dat zijn tweede coronavaccinatie hem parten heeft gespeeld. 'Het is niet dat ik me niet goed voel, maar wanneer je aan topsport doet, reageert je lichaam er misschien anders op. Ik hoop dat ik mijn topvorm in de komende dagen nog weet te vinden en zal alles op alles zetten om een goed resultaat neer te zetten. In de Pyreneeën liggen zeker nog mogelijkheden, dus zullen we daar zeker agressief koersen. Daarna vertrek ik, op maandag, naar de Olympische Spelen. Daar hoop ik mijn zilveren medaille om te kunnen zetten in goud', aldus Fuglsang.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws