Lutsenko verrast en klopt Trentin in sprint-a-deux Coppa Agostoni Wielrennen
Wielrennen

Lutsenko verrast en klopt Trentin in sprint-a-deux Coppa Agostoni

Lutsenko verrast en klopt Trentin in sprint-a-deux Coppa Agostoni

Alexey Lutsenko heeft de overwinning binnengehaald in de Coppa Agostoni. De renner van Astana-Premier Tech klopte zijn vluchtgenoot Matteo Trentin in een sprint-a-deux.

Waar veel wielerliefhebbers hun koersseizoen eindigen met de Ronde van Lombardije en/of Parijs-Tours, wordt er gewoon nog gekoerst. Deze maandag stond de Coppa Agostoni op het programma, met heel wat deelnemers die nog wat van hun seizoen wilden maken.

Zo ook de leden van de vlucht van de dag: zeven renners kozen het hazenpad, met Giro-ritwinnaar Lorenzo Fortunato, Bardiani-coureur Filippo Fiorelli en Alpecin-Fenix-renner Floris De Tier als grootste namen. Waren ook aanwezig: Simone Bevilacqua (Vini Zabu), Federico Burchio (Work Service), Thomas Champion (Cofidis) en Fransesco Carollo (Mg.k).

De goed koersende Lorenzo Rota (Intermarché-Wanty-Gobert) wilde daar ook wel onderdeel van zijn en versnelde op zo'n tachtig kilometer van de aankomst, waarna hij het gat van twee minuten in no time dichtte. Movistar en Israel Start-Up Nation controleerden die voorsprong echter voorbeeldig, en in het heuvelachtige middenrif van de race werden Fortunato, Rota en Champion als laatste gegrepen.

Lutsenko maakt indruk, Trentin sluw

Trentin verstoorde de Movistar-tactiek met een aanval, maar die werd professioneel tenietgedaan door Marc Soler en co. Op 25 kilometer van de meet begon Lutsenko tempo te maken, met Valverde, Ben Tulett, Remy Rochas en Alessandro Covi in zijn spoor. Ben Hermans wist de oversteek nog te maken, terwijl Trentin ook nog niet uit het veld geslagen was.

Dit zevental wist een mooi gat te slaan, maar het waren de mannen van EOLO-Kometa en Alpecin-Fenix die een achtervolgend groepje terugbrachten. Trentin liet dit niet zonder slag of stoot gebeuren, hij plaatste een versnelling met Lutsenko op het moment dat de aansluiting eraan zat te komen.

Die aanval bleek de goede te zijn, waardoor Lutsenko en Trentin het in een tweestrijd uit mochten gaan vechten. De Kazach ging heel vroeg aan, waarmee hij de normaal snellere Trentin verraste. Trentins ploeggenoot Covi werd derde.

Uitslag Coppa Agostoni 2021

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws