Mackaij en Lippert beginnen avontuur bij Movistar briljant met één-tweetje in Vuelta CV Feminas Wielrennen
Wielrennen

Mackaij en Lippert beginnen avontuur bij Movistar briljant met één-tweetje in Vuelta CV Feminas

Mackaij en Lippert beginnen avontuur bij Movistar briljant met één-tweetje in Vuelta CV Feminas

Floortje Mackaij heeft de Vuelta CV Feminas gewonnen. De Nederlandse stapte deze winter over van Team DSM naar Movistar en in de Spaanse eendagskoers in Valencia toonde ze meteen hoogvorm. Mackaij won, voor ploeggenote en Movistar-nieuweling Liane Lippert.

De beslissing in de koers viel op de laatste beklimming van de dag. Na de Oronet als voorproefje, barstte het geweld los op La Frontera. Mackaij en Lippert kwamen in een groepje van vijf vooraan, samen met Fien Delbaere (Israel), Nikola Nosková (Zaaf Cycling Team) en Klara Koppenburg (Cofidis).

Het vijftal reed gezamenlijk naar beneden, met nog een minuut voorsprong op een achtervolgende groep, op vijftien kilometer van de streep. Op tien kilometer van de finish stopte de samenwerking en gingen de dames van Movistar om en om aan. Mackaij sloeg de beslissende slag en reed solo naar de meet. Lippert werd tweede.

Reactie van Mackaij onder de video!

Mackaij blij met transfer en overwinning

'Het is geweldig om een nieuw seizoen bij een nieuwe ploeg zo te beginnen', zo straalt Mackaij na afloop bij Cycling Pro. 'Ik had een heel goede winter, de verandering van ploeg is ook goed voor mij geweest. Ik had me hier geen betere start kunnen wensen. De laatste klim was zwaar, met het was belangrijk om voor de fase erna met z'n vijven te blijven. We werkten goed samen en we wisten dat we het met een sprint of een solo konden afronden.'

De vorm is alvast goed, maar moet richting het voorjaar nog wel een beetje beter. 'Het is een goede start, maar ik wil mijn vorm nog verder verbeteren. Ik wil in de best mogelijke conditie rijden in de Spaanse koersen, de Omloop en Strade Bianche. Daarnaast staan de Ronde van Vlaanderen en de Ardense klassiekers hoog op de lijst.'

Uitslag Vuelta CV Feminas 2023

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws