Frans toptalent Bisiaux overtuigend wereldkampioen bij junioren, Remijn pakt zilver voor Corsus Veldrijden
Veldrijden

Frans toptalent Bisiaux overtuigend wereldkampioen bij junioren, Remijn pakt zilver voor Corsus

Frans toptalent Bisiaux overtuigend wereldkampioen bij junioren, Remijn pakt zilver voor Corsus

Léo Bisiaux heeft het WK veldrijden bij de junioren heren gewonnen. De 17-jarige Fransman - in eigen land gezien als een groot ronderenner voor de toekomst - besliste de strijd al in de derde van zes rondes. Nederlander Senna Remijn leek nog even terug te komen, maar brak en moest genoegen nemen met zilver.

In tegenstelling tot de beloften- en elite-categorie lag het qua krachtsverschillen dichtbij elkaar bij de junioren mannen. Léo Bisiaux was namens de Fransen actief, terwijl de Italianen met Tommaso Cafueri een man hadden die initiatief namen. Bij de Belgen en Nederlanders zagen we overtallen, maar zij bleven aan het front voorlopig op hun post.

Van grote verschillen was in de eerste twee rondes amper sprake, al scheidden de sterksten zich natuurlijk wel af van de rest van het veld. Bisiaux deed het meeste kopwerk, met bij de Belgen Yordi Corsus scherp in tweede positie. Het was wachten op ronde drie tot we echt kloven gingen zien. Bisiaux trok flink door en had plots niemand meer in het wiel. Corsus kreeg bij de achtervolgers gezelschap van Nederlander Senna Remijn en landgenoot Seppe Van den Boer.

Remijn vindt aansluiting met Bisiaux nét niet en breekt

Remijn was bij de achtervolgende drie degene die de benen had om achter het grote gevaar Bisiaux aan te gaan, de Belgen moesten aan het einde van ronde drie even passen. De Nederlander kwam bij het ingaan van de vierde ronde op slechts vijf seconden door van de leider. Corsus en Van den Boer gaven al negentien tellen toe en kregen bovendien gezelschap van Nederlander Keije Solen, in de strijd om de derde plek in de wedstrijd.

Vooraan was Bisiaux niet van plan om in te houden, hij hield Remijn in de volledige vier ronde op een klein gaatje, totdat het elastiek brak. De Nederlander verbeet de verzuring in de benen en gaf niet op, maar het verschil na vier rondes was wel gestegen naar zeventien seconden. De drie mannen voor plek drie kwamen al op een dik een halve minuut door? Strijd gestreden? Ja. Bisiaux maakte in de laatste twee rondjes geen fouten meer en Remijn consolideerde zijn tweede plek voor het zilver. In de strijd om het brons won Corsus.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws