📸 Madiot is 'halve liter-vete' met Plugge niet vergeten: Fransman poseert gretig met bierbord voor Jumbo-Visma Wielrennen
Wielrennen

📸 Madiot is 'halve liter-vete' met Plugge niet vergeten: Fransman poseert gretig met bierbord voor Jumbo-Visma

📸 Madiot is 'halve liter-vete' met Plugge niet vergeten: Fransman poseert gretig met bierbord voor Jumbo-Visma

Jumbo-Visma-CEO Richard Plugge en Groupama-FDJ-ploegbaas Marc Madiot zullen op korte termijn geen goede vrienden worden: die conclusie durven we na de laatste Tourweek wel te trekken. Tot in Parijs werden er over en weer steekjes uitgedeeld.

Alles begon uiteraard met de vaststelling van Plugge in L'Equipe. De CEO van de Tourwinnende ploeg liet in die sportkrant optekenen dat hij renners van een Franse ploeg bier zag drinken op de rustdag, waarop het sommetje door de media snel werd gemaakt: dit moest wel Groupama-FDJ zijn, de enige ploeg die op die bewuste rustdag het hotel deelde met Jumbo-Visma.

'Alcohol is vergif, helemaal als je moe bent. Aan het begin van een derde week in de Tour, de belangrijkste week, moet je heel voorzichtig zijn met wat je drinkt en eet', liet Plugge optekenen.

Madiot reageerde daarop alsof hij door een wesp gestoken was. 'Het is zielig. Op iedere rustdag hebben we een moment van gezelligheid tussen de renners en de stafleden. De leiding drinkt dan een biertje, maar de renners niet per se. En als ze er al één hebben gedronken, gaat dat niet om halve liters. Ik zat aan tafel en daar stond louter water. Het is armoedig wat Plugge zegt, klein en armoedig.'

Madiot is 'halve liter-gate' nog niet vergeten

Tot in Parijs werd er nagepraat over deze vete, die niet uit het niets komt: Groupama-FDJ was al één van de ploeg die een petitie tekende tégen Plugge als AIGCP-baas. Plugge kon zichzelf er in de Franse hoofdstad niet druk om maken. 'Hij reageerde alsof de Franse revolutie uitgebroken was', merkte de Nederlandse ex-journalist droogjes op.

Madiot was echter nog niet klaar, daar hij met een bord met daarop 'une petite biere pour la Jumbo' door Parijs trok. Hij poseerde ermee met Jan en alleman en besloot ook nog maar even bij een Jumbo-Visma-visje te staan voor een foto.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws