Prijzengeld Tour de France: Jumbo-Visma en UAE krijgen grootste cheques mee naar huis, DSM onderaan Wielrennen
Wielrennen

Prijzengeld Tour de France: Jumbo-Visma en UAE krijgen grootste cheques mee naar huis, DSM onderaan

Prijzengeld Tour de France: Jumbo-Visma en UAE krijgen grootste cheques mee naar huis, DSM onderaan

Jumbo-Visma heeft naast de Tour de France ook het meeste prijzengeld gewonnen. De Nederlandse formatie neemt een cheque van ruim 660.000 euro mee naar huis, voornamelijk dankzij de eindzege van Jonas Vingegaard in het klassement. UAE Team Emirates boerde met twee man op het podium uiteindelijk ook goed.

Alpecin-Deceuninck was zonder twijfel de ploeg van de eerste helft van de Tour en dat was in de eerste twee weken ook terug te zien in het prijzengeld dat de ploeg ophaalde. Het was een schijntje als je het vergelijkt met andere sporten, maar de ploeg van Jasper Philipsen en Mathieu van der Poel fietste over drie weken uiteindelijk een dikke ton bij elkaar. Philipsen was daarvoor verantwoordelijk met vier ritzeges en winst in het puntenklassement.

Jumbo-Visma en UAE Team Emirates kregen het meeste geld pas in Parijs binnen. Vingegaard, Tadej Pogacar en Adam Yates eindigden op het podium, waarbij Jumbo-Visma nog het ploegenklassement won en Pogacar de jongerentrui mee naar huis neemt, voor het vierde jaar op rij. Jumbo-Visma verdiende daarmee 664.280 euro, UAE kan met 455.260 euro ook niet ontevreden zijn.

INEOS Grenadiers staat op gepaste afstand op plek drie, met twee ritzeges en Carlos Rodriguez op plek vijf in het klassement. De Britse formatie verdiende daarmee 132.910 euro. Bahrain Victorious deed het met drie ritzeges en Pello Bilbao op plek zes in de rangschikking ook prima en fietste zo 120.310 euro bij elkaar. Onderaan vinden we DSM-firmenich terug. Na een anonieme Tour kreeg de ploeg slechts 12.180 euro mee naar huis.

Prijzengeld Tour de France, per 23 juli 2023

Prijzengeld Tour de France: Jumbo-Visma en UAE krijgen grootste cheques mee naar huis, DSM onderaan

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws