Gaudu kon hoge Franse verwachtingen niet inlossen in Tour: 'Ik wil ook eens de Giro ontdekken' Wielrennen
Wielrennen

Gaudu kon hoge Franse verwachtingen niet inlossen in Tour: 'Ik wil ook eens de Giro ontdekken'

Gaudu kon hoge Franse verwachtingen niet inlossen in Tour: 'Ik wil ook eens de Giro ontdekken'

David Gaudu ging als dé Franse hoop van start in de afgelopen Tour de France, maar kon de hoge verwachtingen (lees: podiumambities) niet waarmaken. Na zijn vierde plek in 2022 eindigde hij nu als negende, wat toch wel voor teleurstelling zorgt.

'We mikten op het podium, en dat is jammer genoeg niet gelukt', concludeert de Fransman via de kanalen van zijn ploeg. 'Ik heb me elke dag gesmeten en kwam in goede vorm aan de start, ondanks dat ik door sommigen al werd afgeschreven na het Critérium du Dauphiné. Ik voel me er niet slecht over. Het team heeft goed gewerkt en we zijn prima omgegaan met stressvolle situaties.'

Ploegleider Marc Madiot zag dat zijn kopman een zware Ronde van Frankrijk kende. 'Er waren hoge verwachtingen van hem. Hij heeft gevochten en hij is in de top tien geëindigd, dus dat is niet slecht. Hij heeft zijn teamgenoten niet teleurgesteld, al was het allemaal wat minder van vorig jaar.'

Gaudu zou graag eens de Giro ontdekken

Gaudu, die zich in het restant van dit jaar richt op de eendagskoersen in Quebec en Montreal en vervolgens het Italiaanse najaar, spreekt ook al zijn voorkeur uit voor 2024. 'Ik wil graag eens de Giro d'Italia ontdekken. Misschien kan ik de Giro doen en vervolgens met andere doelstellingen de Tour de France rijden. Daarover gaan we komende winter beslissen', zo liet hij ontvallen tegenover Ouest-France.

Thibaut Pinot, die zijn laatste Tour de France reed, volgde dit recept al vaker. De klimmer was een grote fan van de Giro en won er dit jaar nog de bergtrui namens Groupama-FDJ.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws