Mads Pedersen niet te spreken over gekregen Strijdlustprijs: 'Mijn wonden lekken al...' Wielrennen
Wielrennen

Mads Pedersen niet te spreken over gekregen Strijdlustprijs: 'Mijn wonden lekken al...'

Mads Pedersen niet te spreken over gekregen Strijdlustprijs: 'Mijn wonden lekken al...'

Woensdag nog aan meer dan zestig kilometer per uur hard gevallen, donderdag rustig meedoen in de (tussen)sprint. De Deense beer Mads Pedersen deed het in de Tour de France, waar de organisatie hem voor beloonde met de dagelijkse Prijs van de Strijdlust. Maar dat kwam dan juist niet helemaal lekker uit...

Na afloop van de vijfde etappe was het nog maar de vraag of Pedersen nog van start kon gaan. De Deen was flink geraakt aan zijn hele linkerzijde en zat ook met een barst dan wel breuk in zijn schouder, welke door het ontstane vocht niet helemaal goed vastgesteld kon worden. Donderdag kwam er dan toch de verlossing: Pedersen was fit genoeg om weer van start te gaan.

Wat heet: hij deed 'gewoon' mee in de tussensprint om de punten voor de groene trui, waar hij derde werd en uiteindelijk ook de eindsprint. In Dijon leverde dat een zestiende plek in de daguitslag op. 'Ik moest de verliezen in het puntenklassement beperken en heb gedaan wat ik kon. De Tour de France is nog lang', liet de Deen van Lidl-Trek na afloop van de zesde etappe weten.

Pedersen over Prijs van de Strijdlust: 'Had liever aan iemand anders overgelaten'

Daarbij moest hij nog het podium op voor de Prijs van de Strijdlust, een geste vanuit de A.S.O. voor zijn doorzettingsvermogen. 'Ik had liever een douche gehad, het is niet fijn om bijna vier uur te fietsen en dan nog een halfuur hier te staan. Ik had hem liever aan iemand anders overgelaten en dan ben ik hier klaar, maar neem het met een glimlach. Kijk maar, mijn wonden zijn alweer aan het lekken', wees hij naar zijn elleboog.

De volgende vraag, over de tijdrit van vrijdag, kon hij dan ook niet echt bekoren. 'Dat zien we dan wel weer', was het korte maar veelzeggende antwoord van Pedersen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws