Goed nieuws vanuit Lidl-Trek: gekwetste Pedersen is fit genoeg om Tour de France voort te zetten Wielrennen
Wielrennen

Goed nieuws vanuit Lidl-Trek: gekwetste Pedersen is fit genoeg om Tour de France voort te zetten

Goed nieuws vanuit Lidl-Trek: gekwetste Pedersen is fit genoeg om Tour de France voort te zetten

Mads Pedersen heeft geen breuken overgehouden aan zijn valpartij in de vijfde etappe van de Tour de France. Dat meldt zijn ploeg Lidl-Trek in een update. De Deense sprinter annex klassieke renner kwam in de laatste rechte lijn van de etappe naar Saint-Vulbas hard ten val.

Pedersen mengde zich in de sprint, maar moest door een manoeuvre van een renner voor zich uitwijken en kwam zodoende tegen de hekken, waardoor hij ten val kwam. Hoewel breuken door röntgenfoto's zijn uitgesloten, is het niet zeker of Pedersen donderdag ook kan starten in rit zes. 'Pedersen kreeg een zware klap op zijn linkerschouder en rug bij de valpartij aan het einde van etappe vijf, maar de eerste röntgenfoto's toonden geen breuken. Morgenochtend wordt definitief besloten of hij mag starten in etappe zes', communiceert Lidl-Trek.

Voor Pedersen is de val een hard gelag. Tot de val behoorde het overnemen van de groene trui tot de mogelijkheden. Na de tussensprint stond hij qua punten gelijk met Biniam Girmay en dus moest de eindsprint uitsluitsel brengen over wie de trui van Jonas Abrahamsen zou overnemen. Door de val was Pedersen gelijk kansloos en ging het groen naar Girmay. Pedersen staat nog wel tweede in het klassement met 94 punten, acht punten minder dan Girmay. Vooralsnog is het echter nog de vraag of de Deen zijn strijd voor het groen een vervolg kan geven.

Cofidis-renner Axel Zingle kwam bij de val van Pedersen met de schrik vrij. De Franse puncher, die volgens het geruchtencircuit komend seizoen voor Visma | Lease a Bike rijdt, wist handig met de fiets over zijn collega heen te springen en voorkwam zo een valpartij.

Pedersen fit genoeg om zesde etappe van start te gaan

Het Deense medium Ekstra Bladet meldt donderdagochtend dat bronnen vanuit de ploeg hebben bevestigd dat Pedersen fit genoeg is om te starten in de zesde etappe, na zijn zware val op woensdag. Na een goede nachtrust voelde hij zich beduidend beter en er bestaat dan ook geen twijfel meer over zijn deelname aan de etappe van donderdag, die waarschijnlijk zal eindigen in een nieuwe massasprint. Daarin gaan we zien welke rol Pedersen op zich zal nemen.

Bekijk hieronder de eindsprint en valpartij

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws