Magnus Cort geeft zichzelf veel kans in Milaan-Sanremo: 'De klassieker die het best bij mij past' Wielrennen
Wielrennen

Magnus Cort geeft zichzelf veel kans in Milaan-Sanremo: 'De klassieker die het best bij mij past'

Magnus Cort geeft zichzelf veel kans in Milaan-Sanremo: 'De klassieker die het best bij mij past'

Een van de grote outsiders op de overwinning in Milaan-Sanremo is zeker Magnus Cort. De renner van EF Education-EasyPost wist al eens achtste en elfde te worden in dit monument, maar was er dus nog nooit echt dichtbij op de Via Roma. Daar kan dit jaar wel eens verandering in komen, zo weet de Deen zelf ook.

'Ja, dit is misschien wel de klassieker die het beste bij mij past. Het is ook de koers waar ik al jarenlang voor train en naar uit kijk. Maar het is ook de moeilijkste om te winnen, omdat veel verschillende type coureurs kans maken op de overwinning', weet Cort te vertellen na de ploegpresentatie.

Met de vorm van Cort zit het ook wel goed, getuige zijn twee overwinningen in de Ronde van de Algarve een een derde plek in de tweede etappe van Parijs-Nice. Tevens nam hij de leiding in die Franse etappekoers na een goede ploegentijdrit op dag drie. 'Ik voel me goed, ja. Parijs-Nice was ook gewoon heel goed. Ik ben goed hersteld, dus hopelijk voelt mijn lichaam morgen ook goed', kijkt hij vooruit.

Ook voor de 30-jarige Cort is Pogacar de man om naar te kijken. 'Hij zal ongetwijfeld wel iets doen. Het zou pas een verrassing zijn als hij in een koers niets doet', sluit hij af.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws