Magnus Cort kwam tekort in de sprint: 'Geweldig dat we het tot de finish konden volhouden' Wielrennen
Wielrennen

Magnus Cort kwam tekort in de sprint: 'Geweldig dat we het tot de finish konden volhouden'

Magnus Cort kwam tekort in de sprint: 'Geweldig dat we het tot de finish konden volhouden'

Magnus Cort is donderdag als derde geëindigd in de achttiende etappe van de Giro d'Italia. De Deense renner van EF Education-EasyPost leek de favoriet om de sprint van de kopgroep te winnen, maar werd geklopt door Dries De Bondt en Eduardo Affini. Dat liet hem na de etappe met gemixte gevoelens achter.

Cort boekte in de openingsetappe nog een knappe vierde plaats, maar was in het restant van de Giro d'Italia niet in staat om zijn topvorm te bereiken. Donderdag besloot hij het samen met De Bont, Affini en Davide Gabburo vanuit de kopgroep te proberen. De vier speelden met het peloton, die zich ietwat in slaap had laten sukkelen. Daardoor konden de vier hun voorsprong behouden en sprinten voor de winst.

Cort nam in de laatste honderden meters de leiding, maar kwam duidelijk tekort ten opzichte van winnaar De Bondt, die Affini nipt de baas was. 'Het was een hele zware finale. Geweldig dat we het tot de finishlijn konden volhouden. Ik denk niet dat ik veel had kunnen veranderen in de sprint, want ik had gewoon de snelheid niet. Duidelijk een teleurstelling, maar ik heb alles gegeven vandaag.'

Giro wordt vrijdag vervolgd met bergrit

Cort baarde vorig jaar nog opzien in de Ronde van Spanje, door maar liefst drie etappes te winnen. Een kans op een etappezege in de Giro lijkt voor dit jaar verkeken. Waar men donderdag een relatief makkelijke etappe kon verteren, is het op vrijdag en zaterdag weer klimmen geblazen in de Giro d'Italia. De echte klimgeiten kunnen dus hun kans weer gaan, alvorens zondag nog een tijdrit van 17,4 kilometer op het programma staat.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws