Mannen Visma | Lease a Bike balen van mislopen voorjaarsdoelstelling in Luik, ode aan Vos bij de vrouwen Wielrennen
Wielrennen

Mannen Visma | Lease a Bike balen van mislopen voorjaarsdoelstelling in Luik, ode aan Vos bij de vrouwen

Mannen Visma | Lease a Bike balen van mislopen voorjaarsdoelstelling in Luik, ode aan Vos bij de vrouwen

Een twaalfde plek, dat was uiteindelijk het maximaal haalbare voor Visma | Lease a Bike in een felbevochten editie van Luik-Bastenaken-Luik. Kersverse papa Tiesj Benoot toonde zich uiteindelijk de gehele finale, waar de rest van de ploeg - deels door pech - niet thuis kon geven in het vierde Monument van dit wielerjaar. Benoot en ploegleider Arthur van Dongen maakten de balans op.

Benoot sluit een andermaal lang voorjaar af met een nieuwe ereplaats. 'In het begin voelde ik mezelf niet heel best. Uiteindelijk kwam ik erdoor en zat ik op de Roche-aux-Faucons bij de beteren. De eindsprint was moeilijk omdat ik wat ingesloten zat. Ik denk dat ik sterker was dan de twaalfde in de koers, maar het is nu eenmaal niet anders.'

Dat het niet voor de overwinning zou zijn, vermoedde de Belg op voorhand al. 'Tadej Pogacar was duidelijk de sterkste en de verdiende winnaar. Op het moment van zijn aanval koos ik goed mijn tempo, waardoor ik later in de koers nog wat over had. Ik ben tevreden met de benen die ik had in de voorbije koersen. Nu neem ik wat gas terug en daar ben ik eigenlijk wel blij mee', aldus Benoot, die tijd heeft om te genieten van zijn gezin.

Visma | Lease a Bike-ploegleider Van Dongen: 'Zaten met te weinig man in de finale'

Sportief directeur Van Dongen vult aan namens de Nederlandse formatie. 'We hadden bij het slotstuk van het klassieke voorjaar gehoopt op nóg een toptienklassering. Daar was Tiesj goed genoeg voor. Uiteindelijk redde hij dat net niet in de sprint. Met de harde tegenwind was het lang een gesloten koers. Tiesj deelde naar mijn mening zijn race goed in. Helaas reed hij in het slot net geen top tien', analyseert de altijd eerlijke ploegleider.

Ook voor Van Dongen komt er nu een eind aan een lange periode klassiekers, afgesloten met de heuvelwedstrijden. 'In de Amstel Gold Race en de Waalse Pijl hebben we als team een goede koers gereden. In Luik zaten we, mede door omstandigheden, met te weinig man in de finale. Wellicht hadden we er dan iets meer uit kunnen persen, maar al met al mogen we tevreden zijn met de resultaten en de manier van koersen in de afgelopen wedstrijden. Gezien alle omstandigheden is het denk ik een realistische afspiegeling', overziet hij.

Marianne Vos krijgt loftrompet gespeeld

Bij de vrouwen zorgde Marianne Vos wél voor een top tien. Ze werd zevende, een volgende topprestatie na haar zeges in de Omloop, Dwars door Vlaanderen en de Amstel Gold Race. 'We waren overal aanwezig, met name dankzij Marianne. Zeker in de Vlaamse koersen heeft zij de ploeg gedragen. Grote klasse dat ze dit nu na al die jaren nog steeds weet te presteren. In de heuvelklassiekers waren we ook in de breedte goed vertegenwoordigd, maar vandaag kwamen we dus net tekort. Die sterkte in de breedte belooft voor de zwaardere etappekoersen die nu gaan komen', aldus een lovende ploegleider Jos van Emden via de website van de ploeg.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws