Marco Haller verrast topfavorieten in massasprint Ronde van Noorwegen; Evenepoel blijft leider Wielrennen
Wielrennen

Marco Haller verrast topfavorieten in massasprint Ronde van Noorwegen; Evenepoel blijft leider

Marco Haller verrast topfavorieten in massasprint Ronde van Noorwegen; Evenepoel blijft leider

Marco Haller heeft toegeslagen in de Ronde van Noorwegen. De Oostenrijker van BORA-hansgrohe klopte onder meer Alexander Kristoff en Ethan Vernon. Remco Evenepoel blijft leider.

De vierde etappe van de Ronde van Noorwegen was de langste van deze week: maar liefst 235 kilometer moest er afgewerkt worden in Zuid-Noorwegen, waar de finish lag in Kristiansand. Naar deze plek gaat overigens sinds dit voorjaar een veerboot direct vanuit Nederland (Eemshaven), dus dan weet u dat ook weer.

Vroeg in de etappe reed er een kopgroep van zes man weg. Shane Archbold (BORA-hansgrohe), Joel Nicolau (Caja Rural), Kamiel Bonneu (SportVlaanderen-Baloise), Lucas Eriksonn (Riwal), Frederik Muff (ColoQuick) en André Drege (Coop) waren de namen. In de groep daarachter controleerde het Quick Step van Remco Evenepoel en sprinter Vernon.

Bevin uit koers door maagproblemen

Hardrijders als Rémi Cavagna, Josef Cerny en Kasper Asgreen bemoeiden zich met de achtervolging, wat het een heel lastig verhaal maakte voor de renners voorop. In de plaatselijke ronde in Kristiansand zat ook nog een klein knikje, waarop Ethan Hayter opvallend ver achterin zat. Een andere favoriet, Patrick Bevin, had de koers toen al verlaten nadat hij voor aanvang van de etappe moest overgeven. Maagkrampen speelden de Nieuw-Zeelander parten.

Op twee kilometer van de finish nam Uno-X de boel in handen op het klimmetje, waardoor ook klassementsmannen op de afspraak moesten zijn. David Dekker, de rappe man van Jumbo-Visma, kreeg het hierdoor lastig. Tobias Halland Johannessen probeerde het nog met een aanval, maar Evenepoel had het in de smiezen.

Bij het ingaan van de laatste drie kilometer had Nathan Van Hooydonck plots een gaatje. De Belg van Jumbo-Visma denderde zo de absolute finale in, maar werd bijgehaald in de slotkilometer. In de sprint kwam Kristoff vroeg op kop, maar het was verrassend Haller die de topfavorieten afhield.

Uitslag etappe 4 Ronde van Noorwegen 2022


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws