Mareczko blij met revanche na declassering, Kooij kan 'uitgerolde rode loper niet afmaken' Wielrennen
Wielrennen

Mareczko blij met revanche na declassering, Kooij kan 'uitgerolde rode loper niet afmaken'

Mareczko blij met revanche na declassering, Kooij kan 'uitgerolde rode loper niet afmaken'

Met de vinger op de mond kwam Jakub Mareczko vrijdag over de streep in de ZLM Tour. Werd hij donderdag nog teruggezet vanwege een gevaarlijke move in de sprint, een dag erna was hij écht de snelste. En dat zorgde voor een goed gevoel.

Mareczko klopte Olav Kooij voor de tweede dag op een rij. 'Het team heeft geweldig werk geleverd', begon de Italiaan redelijk cliché. 'Het was een tricky etappe, zeker niet makkelijk. Maar dit is een goed resultaat na al dat harde werk.'

De pocketsprinter was uit op een goedmaker na de gebeurtenissen van donderdag. 'Het zorgde voor extra motivatie, want ik was toen ook al de snelste. Misschien heeft de jury een fout gemaakt, maar dat zullen we nooit weten. Dit voelt in ieder geval als revanche', besloot Mareckzo zijn flashinterview.

Kooij: 'Had niet de benen'

Nummer twee Kooij verstevigde zijn leiderstrui, maar kon het niet meer bolwerken in de eindspurt. 'We wisten dat het mogelijk een rit zou zijn die een verschil kon maken in het klassement. Toen we door de heuvelzone waren, wisten we dat we richting een sprint gingen', legde hij uit via de communicatie van zijn team.

'Vanaf toen ging de focus op de dagzege en rolden de jongens de rode loper voor mij uit. Ik had helaas niet de benen om het af te maken vandaag. Dat is zuur, maar het was een eerlijke sprint', concludeerde de jongeling van Jumbo-Visma.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws