Driemaal is scheepsrecht: Mareckzo klopt Kooij nu écht in ZLM Tour, en wel in de koninginnenrit Wielrennen
Wielrennen

Driemaal is scheepsrecht: Mareckzo klopt Kooij nu écht in ZLM Tour, en wel in de koninginnenrit

Driemaal is scheepsrecht: Mareckzo klopt Kooij nu écht in ZLM Tour, en wel in de koninginnenrit

De koninginnenrit van de ZLM Tour 2022 is gewonnen door Jakub Mareczko. De Limburgse heuvels brachten niet wat ervan verwacht werd, waardoor het alsnog een massasprint werd in Buchten. Olav Kooij werd tweede en blijft leider.

In de ZLM Tour stond de op papier zwaarste etappe op het programma. Het middendeel van de rit voerde namelijk de Limburgse heuvels. Onder andere de Cauberg, de Camerig en de Eyserbosweg werden aangedaan. Door de laatste 64 vlakke kilometers was het echter maar de vraag of een aanval op de Limburgse heuvels zin had.

Vanuit de start reed er een kopgroep van zes renners weg: Tim Bierkens (Allinq CT), Jordy Bouts (BEAT Cycling), Nick van der Meer, Roel van Sintmaartensdijk (beiden VolkersWessels), Lucas Eriksson (Riwal) en Jack Bernard Murphy (EvoPro Racing) waren de namen. Ze kregen weinig ruimte van het peloton. Jumbo-Visma controleerde het verschil op zo'n twee minuten.

Heuvelzone baart een muis

Met diezelfde voorsprong begon de kopgroep aan de heuvelzone. Waar er in het peloton geen koers werd gemaakt op de heuvels, halveerde de kopgroep op de hellingen. Na de heuvelzone bleven Bouts, Eriksson en Van Sintmaartensdijk over. Ook de voorsprong van de koplopers was gehalveerd, met nog zo'n kilometer voor de boeg hadden zij nog een minuut over.

De ploegen van Jumbo-Visma, INEOS Grenadiers en Alpecin-Fenix zorgden er echter voor dat de vluchters nooit écht uitzicht hadden op de zege. Tempobeulen als Magnus Sheffield en Jos van Emden zorgden daar eigenhandig voor in het Limburgse land.

Met nog zeven kilometer voor de boeg was het verhaal van de protagonisten definitief over, waarna Jumbo-Visma de boel stevig in handen nam. De supermarktformatie zette Kooij perfect af, maar Mareckzo zat in het wiel als een kat. Op de meet bleek de Italiaan de snellere van de Nederlander.

Uitslag etappe 3 ZLM Tour

Results powered by FirstCycling.com


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws