Mareczko klopt De Kleijn in laatste etappe Antalya, Hindsgaul bezorgt Uno-X de eindzege Wielrennen
Wielrennen

Mareczko klopt De Kleijn in laatste etappe Antalya, Hindsgaul bezorgt Uno-X de eindzege

Mareczko klopt De Kleijn in laatste etappe Antalya, Hindsgaul bezorgt Uno-X de eindzege

Jakub Mareczko heeft de vierde en tevens laatste etappe in de Tour of Antalya gewonnen. De Italiaan van Alpecin-Fenix werd op de eerste dag nog tweede in de sprint, maar had de zaakjes nu goed voor elkaar. Arvid de Kleijn werd keurig tweede. De eindzege in de Tour of Antalya was voor Jacob Hindsgaul van Uno-X.

Best wat hoogtemeters, maar onder de streep geen etappe om bang van te worden voor de sprinters. We kregen dan ook een klassieke opening, met een kopgroep van drie. Alessandro Tonelli (Bardiani), Kyle Murphy (Human Powered Health) en Meindert Weulink (ABLOC), namen een kleine voorsprong op het peloton. Gek genoeg werd de kloof nooit heel groot en daalde het vertrouwen vooraan tot het nulpunt. Murphy en Tonelli lieten zich - met nog honderd kilometer voor de wielen - afzakken, waardoor Weulink als enige overbleef.

De dappere Nederlander wilde er wel voor gaan en maakte zich op voor een lange solo. Uno-X vond het allemaal prima en controleerde voor klassementsleider Jacob Hindsgaul in het peloton. Bij het ingaan van de laatste vijftig kilometer had Weulink nog een voorsprong van 2.20 minuten. Het peloton had nog alle moeite met de eenzame leider, die vijftien kilometer later - en nog 35 te gaan - nog altijd een minuutje in de tas had. De tank was echter wel leeg.

Drietal maakt finale nog spannend

De finale opende daarom op dertig kilometer van de streep, toen Weulink was ingerekend en er meteen drie renners besloten om aan te vallen. Minsk Cycling Club nam de leiding in het pak, om Pirmin Benz (Duitsland Team, Abram Stockman (Saris Rouvy Sauerland Team) en Matthew Teggart (WiV SunGod) terug te halen. De drie vooraan draaien heel goed rond en waren fris, waardoor het voor het peloton een hele kluif werd om dit recht te breien. Bij het ingaan van de laatste vijftien kilometer was het verschil vijftig seconden.

Toch slaagde het peloton er - mede dankzij een flinke inspanning van Bardiani - in om de drie brutale vluchters in de diepe finale terug te halen. De sprintploegen hadden nu nog een kleine tien kilometer om de trein op de rails te zetten. Na een technische laatste kilometers, met veel bochten en wat smallere wegen, was het Human Powered Health dat voor De Kleijn een prachtige leadout verzorgde. Mareczko maakte er echter optimaal gebruik van en haalde De Kleijn in de laatste rechte lijn nog in.

Uitslag etappe 4 Tour of Antalya 2022

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws