Betsema voorkomt twintigste seizoenszege Brand met ijzersterke zege in X2O Trofee Brussel Veldrijden
Veldrijden

Betsema voorkomt twintigste seizoenszege Brand met ijzersterke zege in X2O Trofee Brussel

Betsema voorkomt twintigste seizoenszege Brand met ijzersterke zege in X2O Trofee Brussel

Denise Betsema heeft met grote overmacht de Brussels Universities Cyclocross voor vrouwen gewonnen. De wedstrijd in de X2O Trofee was klassement-technisch niet zo spannend meer, maar had wel de twintigste (!) seizoenszege van Lucinda Brand kunnen opleveren. Die moest echter tevreden zijn met plek twee én de eindzege in het klassement.

Het verschil tussen Brand en Betsema was voor de start van de laatste klassementscross van dit seizoen 2.55 minuten in het voordeel van Brand. Als alles normaal zou verlopen, zou het dan ook louter om de dagzege gaan. Een doel waar Betsema zich met de tanden in vastbeet. Ze was in het spoor van Annemarie Worst goed weg en pakte in de openingsronde al snel de leiding over.

Op het technische parcours - met heuvels, veel draaien en keren en schuine kantjes - voelde Betsema zich als een vis in het water. Brand kwam op haar beurt minder goed uit de startblokken en slaagde er pas aan het slot van de eerste ronde in om Worst voorbij te rijden. Haar achterstand op Betsema bedroeg desondanks maar zeven seconden.

Brand maakt fouten en ziet Betsema verdwijnen

Brand oogde heel sterk en leek het momentum te hebben. Ze kwam bijna tot aan het wiel van Betsema in ronde twee, maar viel plots op één van de vele lastige schuine kanten. Nadat ze Worst weer voorbij was gegaan, groeide haar achterstand bij de doorkomst op de finish wel naar zestien seconden. Waar Brand moeite bleef houden op de technische stukken, dartelde Betsema over het parcours. De voorsprong groeide halfweg koers naar negentien tellen.

Het was zaak voor Betsema om tempo te houden en geen fouten te maken, want hoewel Brand geen foutloze wedstrijd reed, liet ze dit seizoen al vaker zien dat ze nooit opgeeft. Het elastiek van zo'n vijftien á twintig seconden brak bij het ingaan van de slotronde. Brand gaf plots een half minuutje toe en leek zich gewonnen te geven, al weet je dat bij de Europees kampioene nooit zeker. Betsema mocht overtuigend de handen in de lucht steken, Brand wist zich verzekerd van nog een eindklassement. Het podium werd gecompleteerd door Manon Bakker.

Uitslag X2O Trofee Brussel 2022 vrouwen

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws