Marianne Vos wordt op donderdag 16 februari behandeld aan vernauwing in bekkenslagader Wielrennen
Wielrennen

Marianne Vos wordt op donderdag 16 februari behandeld aan vernauwing in bekkenslagader

Marianne Vos wordt op donderdag 16 februari behandeld aan vernauwing in bekkenslagader

Marianne Vos gaat op donderdag 16 februari onder het mes om een vernauwing in de bekkenslagader te verhelpen. De 35-jarige renster van Jumbo-Visma slingerde dat bericht via onder meer Instagram de wereld in.

Eind januari werd al duidelijk dat Vos niet mee zou doen aan het uiteindelijk door Fem van Empel gewonnen WK veldrijden te Hoogerheide. 'Het is ontzettend jammer dat het zo loopt. Ik had het heel graag anders gezien, maar behandeling en herstel hebben prioriteit om hopelijk zonder klachten het wegseizoen aan te vangen', zo liet de achtvoudig wereldkampioene veldrijden toentertijd optekenen.

In 2020 ging Vos ook voor een vernauwde bekkenslagader onder het mes

In dezelfde week dat de Brabantse vertelde dat ze geen acte de présence zou geven op het WK veldrijden, kwam Vos ook met goed nieuws op de proppen. Ze meldde immers dat ze haar contract bij Jumbo-Visma met twee jaar had verlengd. 'Ik heb nog steeds heel veel plezier in het fietsen. Ik geniet van het samen koersen en het strijden voor de winst als team. Het vrouwenwielrennen is de laatste jaren dermate sterk geprofessionaliseerd dat ik nog steeds nieuwe uitdagingen ontdek. En ook op persoonlijk vlak ontwikkel ik me nog altijd. Ik ben enorm gemotiveerd om hard te trainen om zo het allerbeste uit mezelf halen', lichtte ze haar keuze toe.

Het is niet de eerste keer dat Vos behandeld wordt aan een vernauwing in de bekkenslagader. In 2020 ging de superster ook al voor dat euvel onder het mes. Na de operatie van 16 februari last de welbespraakte Nederlandse noodgedwongen een rustperiode van tien dagen in. Daarna focust ze zich dus volledig op het wegseizoen, waar ze in verschillende koersen weer hoopt mee te kunnen doen om de prijzen. Op haar voorlopige wedstrijdprogramma staan onder meer verschillende Italiaanse en Belgische voorjaarsklassiekers, de Tour de France Femmes, het NK en het WK.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws