Geen politieke functie voor Sonny Colbrelli: ex-prof loopt namens Berlusconi-partij regionale zetel mis Wielrennen
Wielrennen

Geen politieke functie voor Sonny Colbrelli: ex-prof loopt namens Berlusconi-partij regionale zetel mis

Geen politieke functie voor Sonny Colbrelli: ex-prof loopt namens Berlusconi-partij regionale zetel mis

Sport en politiek zijn op sommige momenten bijzonder sterk met elkaar verbonden. Dat geldt zo nu en dan ook zeker voor de koers. Zo sprak Fabio Jakobsen, nadat hij de meest recente Kuurne-Brussel-Kuurne op zijn naam schreef, zijn steun uit voor Oekraïne. Ook Sonny Colbrelli, die eind 2022 door hartproblemen abrupt een einde aan zijn profcarrière moest breien, mengde zich onlangs letterlijk in de Italiaanse debatten.

Cyclingnews weet te melden dat ex-prof Colbrelli, die in 2021 nog triomfeerde in Parijs-Roubaix en Mathieu van der Poel aldaar naar de derde plaats verwees, zich januari jongstleden heeft aangesloten bij het rechtse Forza Italia, de partij van de omstreden Silvio Berlusconi. De 32-jarige Italiaan stelde zich daarbij ook direct kandidaat voor de regionale verkiezingen van Brescia, de op één na grootste stad van de regio Lombardije. De voormalig heuvelsprinter c.q. klassieke renner wilde zich op politiek gebied, niet geheel toevallig, voornamelijk focussen op het beleidsveld 'sport'. Zo wilde hij bijvoorbeeld, na een aantal fatale verkeersongelukken met wielrenners, extra aandacht vragen voor betere kwaliteit van de wegen in zijn regio.

Het mocht echter allemaal niet baten voor Colbrelli. De Europees kampioen van 2021 sprokkelde 1387 stemmen bijeen, maar dat was verre van genoeg voor de gedroomde zetel. Hij moest genoegen nemen met een vierde stek, terwijl er maar één zetel te 'verdelen' was. Het komt niet als een verrassing dat Colbrelli zich namens de Berlusconi-partij kandidaat stelde, daar hij zich in 2014 via Facebook al zeer positief uitliet over de inmiddels 86-jarige politicus. Colbrelli zei naar verluidt dat hij 'een fan van Berlusconi' is, ondanks het feit dat de ex-premier schuldig is bevonden aan belastingfraude, in meerdere schandalen verwikkeld is en een langdurige bondgenoot van Vladimir Poetin is. Nu het als politicus in spe niet is gelukt, zal Colbrelli zich hoofdzakelijk blijven focussen op zijn werk als ambassadeur bij Bahrain Victorious.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws