Marijn van den Berg komt 'niet fit' uit de Vuelta en moet EK missen, 'vervanger Schelling' vervangen door Bol Wielrennen
Wielrennen

Marijn van den Berg komt 'niet fit' uit de Vuelta en moet EK missen, 'vervanger Schelling' vervangen door Bol

Marijn van den Berg komt 'niet fit' uit de Vuelta en moet EK missen, 'vervanger Schelling' vervangen door Bol

Marijn van den Berg heeft zich moeten afmelden voor de wegwedstrijd bij het EK wielrennen in Nederland. De sprinter van EF Education-EasyPost had met de VAM-berg een parcours op zijn maat, maar hij is niet fit uit de Vuelta a España gekomen. Dat meldt de Nederlandse wielerbond KNWU via de officiële kanalen.

Van den Berg maakte deel uit van een selectie, die voor de wegwedstrijd van zondag verder bestaat uit Olav Kooij, Nils Eekhoff, Sjoerd Bax, Bauke Mollema, Mike Teunissen. Elmar Reinders en Daan Hoole.

De 24-jarige Van den Berg moet het EK dus vanuit huis bekijken. Het lichaam werkt niet mee, daar de spurtbom ook tijdens de Vuelta al een paar dagen niet helemaal fit was. Dat weerhield hem er niet van om in vijf etappes bij de eerste negen te finishen. Zijn beste resultaat was een derde plaats in de negentiende etappe van de Ronde van Spanje.

Ide Schelling van BORA-hansgrohe werd in eerste instantie opgeroepen als vervanger van Van den Berg. Dat leek een mooie meevaller voor Schelling, die na dit seizoen voor Astana Qazaqstan gaat rijden. Ook Schelling moest echter verstek laten gaan voor het kampioenschap in Drenthe, zo maakte de KNWU vrijdagochtend duidelijk. Als vervanger is Cees Bol, aanstaand ploegmakker van Schelling, opgeroepen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws