Marijn van den Berg maakt overstap naar profs en gaat bij EF Education de WorldTour in Wielrennen
Wielrennen

Marijn van den Berg maakt overstap naar profs en gaat bij EF Education de WorldTour in

Marijn van den Berg maakt overstap naar profs en gaat bij EF Education de WorldTour in

Marijn van den Berg maakt de overstap naar EF Education-NIPPO. De 22-jarige Nederlander komt van de continentale ploeg van Gorupama-FDJ en gaat daarmee voor het eerst rijden in de WorldTour.

Van den Berg maakte in 2021 indruk met meerdere zeges, maar was halverwege augustus vooral succesvol in de Tour de l'Avenir. Daar boekte hij twee etappeoverwinningen en reed hij zich in de kijker bij de grote ploegen. Van den Berg staat bekend om zijn snelle eindschot, wat hij etaleerde in de Tour de l'Avenir. Eenmaal was hij de beste in de massasprint, maar ook op een iets lastiger parcours won hij de sprint van een kleine groep. Het tekent de kwaliteiten van Van den Berg, die snel aankomt en houdt van wat heuvels in het parcours. ‘Het is het beste voor mij als het een moeilijkere etappe is, een beetje heuvelachtig of als het een kleinere groep is en dan een sprint. Ik hoop volgend jaar mijn sprint te verbeteren en sterker te worden in de moeilijke etappes met heuvels', zo laat hij weten op de ploegsite.

Van den Berg is nog jong en maakte in 2021 de overstap van het Nederlandse continentale team Metec - TKH Continental Cyclingteam p/b Mantel, naar het continentale team van Groupama-FDJ. De stap naar Frankrijk hielp volgens de Nederlander bij zijn ontwikkeling. ‘Het hielp me om op te groeien en voor mezelf te zorgen. Ik denk dat het een goed ding was. Ik denk dat dit het juiste moment voor mij is om de overstap naar de profs te maken. Ik ben meer volwassen en niet alleen in de wedstrijden, maar ook persoonlijk. Ik ben klaar voor de WorldTour. Ik hoop net als de andere jaren sterker te worden. Ik heb telkens een stap gemaakt en als ik dat aankomend jaar kan doen, hoop ik dat het mij het goede niveau voor de WorldTour geeft.’ Waarom is de keuze uiteindelijk op EF Education-NIPPO gevallen? ‘Ze hebben vertrouwen in me en ik krijg waarschijnlijk in sommige wedstrijden kansen voor mezelf.’ Bij EF Education-NIPPO zitten momenteel de Nederlanders Sebastian Langeveld en Julius van den Berg, maar nog wel zonder contract.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws