[Update] Definitief: Fuglsang tekent driejarig contract bij Israel Start-Up Nation Wielrennen
Wielrennen

[Update] Definitief: Fuglsang tekent driejarig contract bij Israel Start-Up Nation

[Update] Definitief: Fuglsang tekent driejarig contract bij Israel Start-Up Nation

(13 oktober 2021) Het werd even geleden duidelijk dat Premier Tech zich zou ontbinden van het Kazachse Astana-Premier Tech. De Canadese sponsor was het niet eens over de rol van Aleksandr Vinokoerov binnen het team en ging op zoek naar een nieuwe ploeg. Een deal met Team BikeExchange hing in de lucht, maar werd op het laatste moment afgeketst. Nu lijkt Israel Start-Up Nation op pole position te staan, waarmee het tevens hoopt twee interessante renners aan te trekken.

Premier Tech zou zich met vele miljoenen aan een ploeg willen binden en lang leek het er dus op dat ze bij het Australische Team BikeExchange gingen aansluiten. Jakob Fuglsang en Hugo Houle zouden met Premier Tech meegaan. De Australische ploeg, met uithangborden Michael Matthews en Simon Yates, kon zich alleen niet helemaal vinden in de eisen van Premier Tech en besloot de deal niet door te laten gaan. Nu Israel Start-Up Nation de eerste gegadigde ploeg lijkt te zijn om de Canadese sponsor in te lijven, kan het zomaar eens zijn dat Fuglsang en Houle de overstap maken naar de Israëlische ploeg, zo weet Cyclingnews te melden.

Volgens Cyclingnews hebben Israel Start-Up Nation en Premier Tech, na de het afketsen van de deal met Team BikeExchange, al contact gehad en is er voor het seizoen 2022 een overeenkomst bereikt met Fuglsang en Houle. Het kan echter nog wel eens tot volgend jaar mei duren voordat de sponsor zich definitief aan de ploeg verbindt, wat ze tijd de geeft om te beslissen om voor de Tour de France in te stappen. Voorlopig wil Israel Start-Up Nation nog niet reageren op de geruchten van een mogelijke transfer van Fuglsang en Houle. Fuglsang kende in 2020 een mager jaar, met veel blessures en zonder overwinningen. De Candees Houle werd in september nog nationaal kampioen tijdrijden en lijkt voor de Canadese sponsor een mooie toevoeging om mee te gaan naar de nieuwe ploeg.

Update - 13 oktober 2021 (18.30 uur): Definitief: Fuglsang maakt in 2022 overstap naar Israel Start-Up Nation

Het gerucht ging al even rond, maar nu is het definitief. Jakob Fuglsang maakt in 2022 de overstap van Astana-Premier Tech naar Israel Start-Up Nation en tekent een contract van drie jaar. Samen met de Deen gaat ook de Candees Hugo Houle mee naar de Israëlische ploeg, waar onder anderen Chris Froome en Michael Woods hun brood verdienen. Fuglsang is erg blij met zijn transfer en denkt nog voor mooie resultaten te kunnen zorgen bij zijn nieuwe ploeg. ‘Ik geloof dat het een goed moment is om iets nieuws te proberen en ik geloof dat Isreal Start-Up Nation en ik van elkaar kunnen profiteren. Ik denk dat ik in het team goed gebruik kan maken van mijn ervaring en ik wil het team helpen om haar doelen te verwezenlijken. Ik ben ervan overtuigd dat ik nog een aantal grote overwinningen in me heb en natuurlijk zal de Tourstart in Denemarken volgend jaar een groot doel zijn', zo laat hij weten op de ploegsite van Israel Start-Up Nation.

De Candees Houle is tweevoudig tijdritkampioen van zijn land en is blij met de kans die hij krijgt bij Israel Start-Up Nation. ‘Na vier jaar bij Astana-Premier Tech bracht deze nieuwe uitdaging mij motivatie voor het komende seizoen. Ik ben erg enthousiast om deel te kunnen zijn van deze ploeg. Ik weet zeker dat het team me de beste omgeving biedt om vooruitgang te blijven boeken en bij de te dragen aan het succes van Israel Start-Up Nation.’ Er gaan overigens ook nog geruchten dat het Canadese Premier-Tech als sponsor meegaat van Astana naar de Israëlische ploeg. Geen gekke gedachte, nu de Canadees al een driejarig contract heeft getekend.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws