Martens neemt na Giro d'Italia afscheid van Jumbo-Visma en de wielersport Wielrennen
Wielrennen

Martens neemt na Giro d'Italia afscheid van Jumbo-Visma en de wielersport

Martens neemt na Giro d'Italia afscheid van Jumbo-Visma en de wielersport

Paul Martens zet na de Giro d'Italia een punt achter zijn carrière. De 37-jarige Duitser zou eigenlijk eind 2020 stoppen, maar hij verlengde zijn contract na een raar coronajaar met een half jaar. Zondag in Milaan is het dan toch echt voorbij.

Martens hoort bij het meubilair van Jumbo-Visma. Nadat hij in 2005 als stagiair bij T-Mobile had geproefd van het profwielrennen, kwam hij in 2006 bij Skil-Shimano terecht. In 2008 stapte hij vervolgens over naar Rabobank, alvorens hij nooit meer vertrok. Martens reed zodoende 13,5 (!) jaar bij de Nederlandse formatie, die door de jaren heen met Rabobank, Belkin en Jumbo verschillende hoofdsponsoren droeg.

In zijn carrière won Martens in totaal zeven keer. Dat begon in 2006, toen hij een rit won in de Ronde van Luxemburg. In 2007 was het raak in de derde etappe van de Ster Elektrotoer. Na zijn overstap naar Rabobank won Martens nog vijf keer. Hij schreef de GP Wallonie (2010) en Ronde van Luxemburg (2013) op zijn naam en was verder ritwinnaar in de Ronde van Burgos, de Ronde van de Algarve en de Baloise Belgium Tour. Die laatste overwinning dateert van 2014.

Jumbo-Visma neemt alvast afscheid van Paul Martens

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws