Martin neemt afscheid met goud: 'Dankbaar voor de vrouwen, zij maakten het verschil' Wielrennen
Wielrennen

Martin neemt afscheid met goud: 'Dankbaar voor de vrouwen, zij maakten het verschil'

Martin neemt afscheid met goud: 'Dankbaar voor de vrouwen, zij maakten het verschil'

Tony Martin stopt met wielrennen, met een gouden medaille in zijn achterzak. De renner van Jumbo-Visma was woensdag onderdeel van de Mixed Team Relay ploeg van Duitsland, samen met Nikias Arndt, Max Walscheid bij de mannen en vervolgens de vrouwen met Mieke Kröger, Lisa Brennauer en Lisa Klein. Zij versloegen Nederland.

De heren van Duitsland legden hun 22 kilometer snel af, al was Italië twintig tellen sneller. Klein, Brennauer en Kröger maakten vervolgens indruk, door Nederland achter zich te houden en Italië te verslaan. 'Het betekent veel, het was een pijnlijke race. We zijn allemaal over onze limiet gegaan, dus ik ben super trots', zo straalt Klein na afloop.

Martin kwam uiteraard ook voor de camera, nu hij afscheid neemt als prof. 'Het is het beste einde, afscheid nemen met een gouden medaille is een droom voor mij. Ik ben heel dankbaar voor de vrouwen, zij maakten het verschil vandaag. Ik heb genoten deze week en we hoopten op het goud. Nu is het tijd om feest te vieren', zo zegt hij.

Wat Martin nu gaat doen? Dat weet hij eigenlijk niet, zo geeft hij eerlijk toe. 'Ik heb nog geen plannen gemaakt, ik ga eerst met vakantie. De keuze om te stoppen, is vrij vers. Ik ga relaxen en dan kijken wat ik doe.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws