Martin (vijfde) dacht even aan etappezege: 'Fijn om mezelf te laten zien' Wielrennen
Wielrennen

Martin (vijfde) dacht even aan etappezege: 'Fijn om mezelf te laten zien'

Martin (vijfde) dacht even aan etappezege: 'Fijn om mezelf te laten zien'

Daniel Martin wist in de achttiende etappe van de Tour de France met zijn vijfde plaats zijn beste resultaat neer te zetten. De Ier van Israel Start-Up Nation was op de slotklim net niet goed genoeg om de beste renners te volgen, al dacht hij nog even aan de overwinning, zo bekende hij na afloop.

Martin kon zogezegd nog geen potten breken in deze Tour de France, maar liet zich donderdag weer enigszins van voren zien. In de etappe die werd gewonnen door Tadej Pogacar, kwam hij op 24 seconden binnen van de Sloveen achter Jonas Vingegaard, Richard Carapaz en Enric Mas. ‘Ik ben blij dat ik op de laatste dag in de bergen mijn ware ik heb kunnen laten zien. Ik wist niet zeker hoe mijn benen zouden voelen nadat ik mij de laatste dagen niet geweldig voelde. Daarom besloot ik mijzelf in het peloton te houden en zoveel mogelijk te profiteren richting de laatste klim. Elke keer als iemand het wiel liet, sprong ik er overheen. Ik was eigenlijk een beetje verbaasd over hoe het ging en toen we dichter bij de finish kwamen, begon ik te denken dat ik misschien voor de etappe kon gaan', zo laat hij na afloop op de ploegsite weten.

De beste renners kon Martin uiteindelijk niet direct volgen en dat zorgde ervoor dat hij later op de slotklim nog aan een inhaalrace moest beginnen. ‘Toen de groep uit elkaar viel, bleef ik bij O’Connor en Kelderman, die tempo maakten voor hun klassement. Op een gegeven moment voelde ik dat ze moe begonnen te worden, dus sprong ik weg en probeerde ik het gat richting de kopgroep te dichten. Zonder het harde tempo van Sep Kuss had ik misschien kunnen terugkomen. Het was hoe dan ook fijn om mezelf weer te zijn op de klim en mezelf te laten zien.’ Martin won eerder dit jaar nog de zeventiende etappe in de Giro d'Italia, waar hij als tiende eindigde in het eindklassement. In de Tour de France staat hij momenteel 40e, op meer dan twee uur achterstand van Pogacar.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws