Martínez 'nummer twee' van INEOS in Tour: 'Als ik goed ben, kan ik met Pogacar en Roglic strijden' Wielrennen
Wielrennen

Martínez 'nummer twee' van INEOS in Tour: 'Als ik goed ben, kan ik met Pogacar en Roglic strijden'

Martínez 'nummer twee' van INEOS in Tour: 'Als ik goed ben, kan ik met Pogacar en Roglic strijden'

Daniel Felipe Martínez is dit seizoen tot dusver één van de meest opvallende klimmers in het peloton. De Colombiaanse ijzervreter van INEOS Grenadiers is momenteel in volle voorbereiding op de Tour de France, zijn volgende grote doel.

Derde in de Ronde van de Algarve en Parijs-Nice, eerste in de Ronde van het Baskenland, vijfde in de Waalse Pijl en vierde in Luik-Bastenaken-Luik: de nog altijd pas 26-jarige Martínez heeft er een prima voorjaar opzitten. In zijn tweede seizoen bij INEOS Grenadiers heeft hij zich zo opgewerkt tot kopman van de ploeg, nadat hij vorig jaar als meesterknecht van Egan Bernal vijfde werd in de Giro d'Italia.

Martínez: 'Kopman in Tour de France is een grote verantwoordelijkheid'

'Zonder twijfel is dit mijn beste jaar', vertelt Martínez vanuit het Colombiaanse Envigado aan France24. 'Ik voel me momenteel heel goed.' Het volgende doel van Martínez zal de Ronde van Zwitserland zijn, waar hij onder meer Remco Evenepoel en Aleksandr Vlasov zal treffen. Vervolgens gaat de focus op de Ronde van Frankrijk, waar hij één van de mannen moet zijn om bergop op te letten namens de Britse miljoenenformatie van Dave Brailsford.

De Colombiaanse klassementsrenner gaat daar naar eigen zeggen van start als nummer twee van INEOS Grenadiers, dat Adam Yates net één minuscuul plekje hoger in de pikorde zet. Yates staat overigens ook aan de start in Zwitserland. 'Het is een grote verantwoordelijkheid, temeer omdat er ex-grote ronde-winnaars tot de knechten behoren', doelt Martínez op onder meer Geraint Thomas en mogelijk Tao Geoghegan Hart. Ook Filippo Ganna, Michal Kwiatkowski en Tom Pidcock staan op de longlist voor de Tour.

'Iedereen zal echter op zijn plek gezet worden in de Tour', meent Martínez. 'Als ik in een goede vorm naar de Tour trek, dan ben ik van mening dat ik kan wedijveren met Tadej Pogacar en Primoz Roglic.' Voor de Colombiaan wordt het zijn derde Tour de France, nadat hij als 36e eindigde in 2018 en als 28e in 2020.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws