Mas kent 'hele slechte dag' en keldert in klassement: 'Ik was leeg bij de Galibier' Wielrennen
Wielrennen

Mas kent 'hele slechte dag' en keldert in klassement: 'Ik was leeg bij de Galibier'

Mas kent 'hele slechte dag' en keldert in klassement: 'Ik was leeg bij de Galibier'

Enric Mas zal de elfde etappe van de Tour de France het liefst zo snel mogelijk willen vergeten. De Spaanse kopman van Movistar Team kwam als vijftiende binnen, op meer dan acht minuten van winnaar Jonas Vingegaard. Daardoor zakte Mas naar de tiende plaats in het klassement, op bijna tien minuten van de Deense kopman van Jumbo-Visma.

De 27-jarige Mas kende een uiterst moeizame dag en was naar eigen zeggen op de voorlaatste klim al aan het ploeteren. In het restant van de etappe vernamen we vervolgens ook nog weinig van de Spanjaard, die op zijn eigen tempo de schade nauwelijks kon beperken. Daardoor zal het moeilijk worden om zijn beste prestatie in het algemeen klassement van de Tour de France te evenaren. In 2020 werd Mas vijfde, terwijl hij vorig jaar als zesde Parijs haalde.

Na afloop baalde de kopman van Movistar Team dat hij een matige dag kende, maar klinkt hij tegelijk nog strijdlustig. 'Een hele slechte dag. Een dag om van te leren en te verbeteren. Ik was leeg aan het begin van de Galibier. We moeten het in het hotel analyseren met de ploeg. Morgen is een nieuwe dag en daar moeten we een nieuw plan voor maken. Voor nu is het even rust pakken en dan gaan we er weer voor', zo klinkt de Spanjaard via de Twitterpagina van de ploeg optimistisch voor het restant van de Tour.

Donderdag wordt de Tour de France vervolgd met een rit richting de Alpe d'Huez. Het is echter niet het enige obstakel wat overwonnen moet worden, want onderweg passeren de renners ook de Col du Galibier (23 kilometer, aan 5,1 procent) en de Col de la Croix de Fer (29 kilometer, aan 5,2 procent). Het zal voor Mas zaak zijn om uit een ander vaatje te tappen dan woensdag, wil hij zich in de komende anderhalve week nog richting de top vijf van het algemeen klassement knokken.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws