Vlasov maakte fout op de slotklim: 'Ik voelde dat ik nog wat energie had' Wielrennen
Wielrennen

Vlasov maakte fout op de slotklim: 'Ik voelde dat ik nog wat energie had'

Vlasov maakte fout op de slotklim: 'Ik voelde dat ik nog wat energie had'

Aleksandr Vlasov kent na zijn valpartij in de zesde etappe een moeizame Tour de France, maar de kopman van BORA-hansgrohe vecht voor wat hij waard is. In de zware elfde etappe was het al vroeg in de wedstrijd een harde koers en kwam hij uiteindelijk binnen op de twaalfde plaats. Dat deed hem zes plaatsen stijgen in het algemeen klassement, waar Vlasov nu achtste staat.

De 26-jarige Rus kende een aantal etappes grote hinder van zijn val in de zesde rit en was in het vervolg aan het stoeien om zijn normale niveau te halen. In de achtste etappe kende hij een kleine opleving met een zesde plaats, maar voor de rest is het vooral de schade beperken. Zo ook op woensdag, toen Jumbo-Visma in de bergetappe al vroeg de aanval op Tadej Pogacar inzette en alle klassementsrenners meteen met de billen bloot moesten.

'Jumbo viel vroeg aan op de Col du Télégraphe', zo begint Vlasov zijn verhaal. 'Vanaf daar was het nog ver richting de finish en het was zwaar. Ik was de hele dag aan het lijden op de fiets. Ik voelde me niet heel goed, maar ik kon altijd een wiel houden en kwam niet alleen te zitten', zo laat Vlasov na afloop via een persbericht van de ploeg weten.

Vlasov bekleedt achtste plaats in algemeen klassement

Richting de slotklim, de Col du Granon (11,3 kilometer, aan 9,2 procent), leek Vlasov zelfs even een aantal van zijn concurrenten te lossen. Die inspanning moest hij in het slot van de klim echter bekopen en uiteindelijk finishte de Rus op bijna vijf minuten van winnaar Jonas Vingegaard, die een imposante dubbeslag sloeg. 'Dat was mijn fout. Ik had meer mijn eigen tempo moeten rijden. Ik voelde dat ik nog wat energie had, maar de klim was nog lang en uiteindelijk was ik leeg.'

Na woensdag bezet Vlasov de achtste plaats in het algemeen klassement, op ruim zeven minuten van Vingegaard. De Rus staat echter wel een beetje in niemandsland, want het gat naar de nummer zeven, David Gaudu (Groupama-FDJ), is meer dan vier minuten. Donderdag wordt de Tour de France vervolgd met een rit richting de Alpe d'Huez en zal het weer een belangrijke en zware dag voor de klassementsmannen worden.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws