Mas laakt steun bergop na uithaal Vingegaard: 'Uitstekende ploeg voor het vlakke, maar niemand bergop' Wielrennen
Wielrennen

Mas laakt steun bergop na uithaal Vingegaard: 'Uitstekende ploeg voor het vlakke, maar niemand bergop'

Mas laakt steun bergop na uithaal Vingegaard: 'Uitstekende ploeg voor het vlakke, maar niemand bergop'

Enric Mas zag Jonas Vingegaard meer dan een minuut uitlopen in het klassement, na de aankomst bergop van de zestiende etappe in de Vuelta a España. Wel finishte de kopman van Movistar binnen dezelfde tijd als Primoz Roglic en pakte hij een paar seconden op rodetruidrager Sepp Kuss.

Mas behield zijn vijfde plek in het klassement, maar ziet het eindpodium steeds verder uit het zicht raken. Op de huidige nummer drie Roglic zal hij in de laatste week nog anderhalve minuut moeten zien goed te maken. Bovendien moet hij in de strijd om het podium het ook opnemen tegen zijn landgenoot Juan Ayuso, die er in de tussenstand een halve minuut beter voorstaat.

Op de slotklim naar Bejes zag Mas zich geïsoleerd. 'We hebben een uitstekende ploeg voor het vlakke, maar niemand om mij bergop te helpen. Het was niet mogelijk om voor de ritzege te strijden', baalt de meervoudig nummer twee van de Vuelta in gesprek met Eurosport. Het gebrek aan ploegmaats bergop staat in schril contrast met de dominantie van Jumbo-Visma. 'Net zoals de voorgaande ritten is het heel moeilijk om tegen Jumbo-Visma op te boksen', is de huidige situatie voor Mas een beetje moedeloos.

Concurrenten dwarsbomen aanvallende intenties Mas

Vingegaard won de etappe met grote overmacht en pakte een minuut op zijn voornaamste concurrenten. Mas kan er niets anders dan bewondering voor hebben. 'Hij is een winnaar en gewoon bijzonder sterk bergop.' Op de slotklim was voor Mas vooral een kwestie van reageren en volgen, terwijl hij juist ook zelf wilde aanvallen. 'Roglic ging op het moment dat ik ook wide gaan, net als João Almeida. Ik reageerde dan wel op Roglic, maar het is jammer dat Vingegaard een minuut pakt.'

Waar Vingegaard overtuigend voor de dag kwam, gold dat minder voor Roglic en Kuss. Vooral de laatste toonde tekenen van zwakte door vier seconden toe te geven op het groepje met Mas, Roglic en Ayuso. Vingegaard staat nu 29 seconden op Kuss in het klassement, waardoor de Amerikaan niet de onbetwiste kopman zal zijn de komende bergritten. Mogelijk biedt het Mas een opening naar het podium. 'Dat kan misschien wel een voordeel zijn om uit te buiten', ruikt hij zijn kans.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws