Bahrain Victorious na goede prestatie Poels met veel vertrouwen naar Angliru: 'Toont onze kracht' Wielrennen
Wielrennen

Bahrain Victorious na goede prestatie Poels met veel vertrouwen naar Angliru: 'Toont onze kracht'

Bahrain Victorious na goede prestatie Poels met veel vertrouwen naar Angliru: 'Toont onze kracht'

Wout Poels eindigde dinsdag knap als derde in de zestiende etappe van de Vuelta. De Nederlander van Bahrain Victorious, die in de slotweek graag nog een etappe zou winnen, kwam na winnaar Jonas Vingegaard en runner-up Finn Fisher-Black als tweede boven in Bejes.

In een korte respons via de kanalen van zijn team deed Poels zijn verhaal. 'Het was een mooie klim en ik voelde mij nog goed op het einde, dus het was leuk om mijn eigen koers te kunnen rijden. Mikel en Santi (Landa en Buitrago, red.) zaten in een goede positie, dus ik kon voor een resultaat gaan. En ik denk dat ik dat goed gedaan heb.' Woensdag staat de rit naar de Angliru op het programma, een klim waar de Limburger zeer goede herinneringen aan heeft.

Ploegleider Stephens: 'Goede inspanning van Poels'

Ploegleider Neal Stephens blikt ook uitgebreid terug en vooruit via de communicatie van Bahrain Victorious. 'We wisten dat een rit na de rustdag altijd heel moeilijk kan zijn, dus op het begin probeerden we onze energie te sparen en enkel de belangrijke aanvallen te volgen. Uiteindelijk werden onze kopmannen goed gepositioneerd aan de voet van de slotklim.'

'Toen Vingegaard aanviel, zeiden we tegen Mikel dat hij zowel voor de rit als het klassement moest vechten. Uiteindelijk werd het een strijd op twee fronten, met Wout die voor de etappe ging. Jammer genoeg mocht het niet zo zijn, maar het was een goede inspanning van Wout. Qua klassement bleef het zoals het was, alhoewel Buitrago wel een plekje steeg', stelt de sportief directeur.

Bij Bahrain Victorious trekken ze met vertrouwen naar de zware ritten in Asturië. 'We zaten met veel renners voorin, dat toont onze kracht in de laatste week. We kijken uit naar de komende twee dagen, die extreem zwaar zullen zijn. We denken dat we één van de sterkste ploegen zijn, wat we hopelijk ook terug gaan zien in de resultaten.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws