Mas waarschuwt Jumbo-Visma en UAE: 'Het kan een grote puinhoop worden' Wielrennen
Wielrennen

Mas waarschuwt Jumbo-Visma en UAE: 'Het kan een grote puinhoop worden'

Mas waarschuwt Jumbo-Visma en UAE: 'Het kan een grote puinhoop worden'

Enric Mas staat momenteel op de tiende plek in het algemeen klassement van de Tour, maar de renner van Movistar kijkt louter naar boven. Eén slechte dag op de Col du Granon was namelijk debet aan zijn lage klassering, maar op de Alpe d'Huez toonde hij al weer tekenen van beterschap.

De klimmer uit Mallorca hoopt op hitte in de Pyreneeën, zo vertelt hij op een persconferentie op de rustdag aan de Spaanse pers. 'Na de temperaturen van het afgelopen weekend vertrouw ik daarop', zo laat Mas weten. 'Als het zo heet is, voelt het als een oven. En ik ben daar dol op', aldus de man van de Balearen.

'Ik denk dat er nogal wat mannen voor mij tussenuit zullen vallen, vanwege de hitte of de zwaarte van het parcours', vervolgt Mas. 'Het podium is nog ver weg, maar we vertrouwen erop dat we nog wat kunnen doen. De twee sterke teams, Jumbo-Visma en UAE, hebben nog maar zes renners over. Pogacar wil graag vroeg aanvallen en na het verlies van Roglic en Kruijswijk belooft het een waar spektakel te worden voor de toeschouwers, maar een lijdensweg voor ons.'

Mas mocht niet in de aanval van Jumbo-Visma

'We hebben twee opties: of we mikken niet op aanvallen, of we gaan ons richting op ontsnappingen van 20 tot 25 renners die moeilijker te controleren zijn voor de verzwakte ploegen', aldus Mas. 'De afgelopen drie dagen heb ik het al eens geprobeerd, maar Jumbo-Visma wilde mij niet laten gaan. Gisteren zijn ze echter twee belangrijke krachten verloren, dus nu wordt het anders. Als het peloton wil, wordt het een grote puinhoop', waarschuwt Mas.

'Er komen nu drie zware dagen aan. Je hebt de strijd tussen Vingegaard en Pogacar, maar daar kunnen wij van profiteren. Daarnaast heeft INEOS een ploeg die het verschil kan maken', geeft Mas zijn visie op de wedstrijd. 'Ze staan nu op het podium, maar denken volgens mij hoger. Thomas heeft de Tour al gewonnen en ik denk niet dat hij genoegen neemt met plek drie. Wij kunnen profiteren van het werk van die ploegen.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws