Bardet ziet af in de hitte: 'Na tien minuten smaakt het water in je bidon naar pis' Wielrennen
Wielrennen

Bardet ziet af in de hitte: 'Na tien minuten smaakt het water in je bidon naar pis'

Bardet ziet af in de hitte: 'Na tien minuten smaakt het water in je bidon naar pis'

Romain Bardet trekt met redelijk veel vertrouwen de derde en laatste week van de Tour de France in. De Franse kopman van Team DSM staat momenteel vierde in het algemeen klassement, dicht in de buurt van het podium dus.

Een uitgelopen fietsrit en daardoor latere frisse douche zorgde ervoor dat Bardet later plaatsnam voor de persconferentie op de rustdag. De Fransman kon die dag zonder koers wel gebruiken, daar hij veel last had van de hitte de afgelopen dagen. 'Dat had ik echt nog nooit meegemaakt', liet de man van negen Tourdeelnames weten.

Bij Eurosport ging hij na afloop van de rit van zondag naar Carcassonne ook al in op die situatie. 'Bij de start denk je nog dat het meevalt, maar in de afdalingen was het zo warm door het opgewarmde asfalt. Het voelde heel oncomfortabel', gaf hij te kennen.

'Ik had het gevoel dat ik koorts had, en dat was niet makkelijk. Sterker nog, het was verschrikkelijk', gaf Bardet te kennen. 'We drinken zoveel als dat we kunnen, maar na tien minuten in de bidon smaakt het water naar pis. Dit was echt op de limiet', concludeerde hij in de hitte van Carcassonne.

Bardet: 'Etappe winnen het ultieme doel'

Bardet liet nog in het midden wat zijn plannen zijn voor de rest van de Tour, al is het tussen de regels door wel duidelijk wat de ambities zijn: een zo goed mogelijk algemeen klassement in Parijs, ook al gaf Team DSM voorafgaand aan de ronde aan dat dit niet de ambitie was. De Nederlandse formatie wilde voor etappezeges gaan, maar houdt tot dusver vooral vast aan het plan-Bardet.

'Ik geef elke dag alles en zal dat ook blijven doen', vertelt Bardet. 'Ik maak me geen zorgen over de Pyreneeën, het ultieme doel is nog steeds een etappe winnen. Het worden drie zware dagen, maar ik ga het allemaal meemaken', zo concludeerde de nummer drie van de Col du Granon, die het op Alpe d'Huez lastig had door een zonnesteek.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws