Materiaalkeuze geeft Pogacar 300 gram winst in Tirreno: 'Heel veel voor mij' Wielrennen
Wielrennen

Materiaalkeuze geeft Pogacar 300 gram winst in Tirreno: 'Heel veel voor mij'

Materiaalkeuze geeft Pogacar 300 gram winst in Tirreno: 'Heel veel voor mij'

Terwijl bijna het complete peloton inmiddels op schijfremmen rijdt, besloot ritwinnaar Tadej Pogacar in de voorlaatste rit van Tirreno-Adriatico ander materiaal uit te proberen. De Sloveen koos voor de traditionele velgremmen, wat hem de nodige extra grammen winst opleverde.

'Het was een persoonlijke keuze', legt Pogacar na afloop van de door hem gewonnen etappe uit. Verslaggevers van GCN+ hadden daarvoor opgemerkt dat de UAE-renner deze ongewone keuze gemaakt had. Hoewel de coureur eerst nog met een grapje antwoordde, legt hij daarna de keuze uit: 'De velgrem is stukken lichter. Dat is wel belangrijk op een klim als die van vandaag.'

Volgens Pogacar leverde de keuze voor velgremmen hem een winst van driehonderd gram op. 'Dat is voor mij heel veel. Dus dat is de reden', valt te lezen bij VeloNews. Het is niet bekend of de staat van het wegdek in de etappe ook nog een rol speelde bij de afweging. Zo lag er veel troep op de weg, waarbij een lekke band op de loer zou kunnen hebben gelegen. Een wielwissel met velgremmen neemt in principe minder tijd in beslag dan bij schijfremmen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws