Roglic gaat Van Aert ondersteunen in Milaan-Sanremo: 'Misschien gaat Pogacar op Cipressa al' Wielrennen
Wielrennen

Roglic gaat Van Aert ondersteunen in Milaan-Sanremo: 'Misschien gaat Pogacar op Cipressa al'

Roglic gaat Van Aert ondersteunen in Milaan-Sanremo: 'Misschien gaat Pogacar op Cipressa al'

Primoz Roglic had in de slotetappe van Parijs-Nice een uitstekende knecht aan Wout van Aert, die hem zo'n beetje over de Promenade des Anglais naar de eindoverwinning sleurde. Zaterdag zijn de rollen in Milaan-Sanremo omgedraaid, als we de Sloveen mogen geloven.

Roglic staat namelijk als knecht voor Van Aert aan de start van de langste klassieker van het jaar, zo bevestigt hij tegenover Sporza. 'Ik kom aan de start om Wout bij te staan. Het wordt zaak om goed geplaatst de Poggio aan te snijden', aldus de klimkopman van Jumbo-Visma.

In de finale van de lenteklassieker treft Roglic mogelijk zijn landgenoot Tadej Pogacar, die imponeerde in Tirreno-Adriatico. 'Met hem weet je nooit. Hij begint er misschien al aan op de Cipressa', kijkt Roglic in de kaarten van zijn tegenstanders.

Pogacar: 'Milaan-Sanremo één van de moeilijkste wedstrijden om te winnen'

Pogacar zelf hintte in La Gazzetta dello Sport ook naar een aanval op die klim. 'Een aanval van vijftig kilometer zoals in Strade Bianche lijkt me onmogelijk, maar goed, het zou op de Cipressa kunnen. Voor een renner als ik is Milaan-Sanremo één van de moeilijkste wedstrijden om te winnen. We gaan er het beste van proberen te maken met een sterk team.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws