📸 Mathieu van der Poel en Alpecin-Deceuninck rijden tijdens eerste rustdag met nieuwe versie 'Merci Poupou-tenue' Wielrennen
Wielrennen

📸 Mathieu van der Poel en Alpecin-Deceuninck rijden tijdens eerste rustdag met nieuwe versie 'Merci Poupou-tenue'

📸 Mathieu van der Poel en Alpecin-Deceuninck rijden tijdens eerste rustdag met nieuwe versie 'Merci Poupou-tenue'

Voorafgaand aan de negende etappe in de Tour de France, die finishte op de legendarische Puy de Dôme, zagen we al een hevig geëmotioneerde Mathieu van der Poel. De 28-jarige klasbak werd tijdens een eerbetoon aan wijlen Raymond Poulidor, de opa van 'MVDP', op het podium geroepen en dat zorgde voor zichtbare emoties bij de Nederlander van Alpecin-Deceuninck, die een fiets van zijn opa kreeg. Op de eerste rustdag van 'La Grande Boucle' werd duidelijk dat er voor de Belgische WorldTour-formatie - net als in 2021 - een 'Merci Poupou-tenue' is ontwikkeld.

'Ik weet niet of ik alles vandaag van mij af zal kunnen zetten. We zien wel hoe ik de dag doorkom', vertelde Van der Poel na het eerbetoon op het startpodium in Saint-Léonard-de-Noblat, waar zijn opa begraven ligt. In 2021 werkten Van der Poel en co de Tour de France deels af in een aan Poulidor gewijd tenue en dat is nu weer het geval. Het enige verschil is dat het shirtje dit kalenderjaar niet in koers zal worden getoond, maar enkel op de rustdag.

Het shirt is opnieuw geïnspireerd op het klassieke geel-paarse tenue van Mercier, een ploeg waar Poulidor lange tijd voor reed. Op Instagram plaatste de Belgische werkgever een foto van een glunderende Van der Poel, die het shirt vol trots droeg. De shirts die op de rustdag door de dienstdoende coureurs gedragen worden zullen geveild worden, waarna de opbrengst - net als in 2021 - naar een aantal goede doelen zal gaan. Ook fans kunnen een poging wagen om het retroshirt te bemachtigen. De inkomsten uit die verkoop zullen eveneens aan liefdadigheidsinstellingen worden gedoneerd. Het gaat hoofdzakelijk om instellingen die zich inzetten om mensen met een beperking aan het sporten en/of bewegen te krijgen.

Op www.mercipoupou.com vind je alles over de geschiedenis van het tenue, de liefdadigheidsactie en hoe je het shirt kan kopen!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws