Matis Louvel wint bij rentree Van der Poel verrassend vanuit de vlucht in Druivenkoers Wielrennen
Wielrennen

Matis Louvel wint bij rentree Van der Poel verrassend vanuit de vlucht in Druivenkoers

Matis Louvel wint bij rentree Van der Poel verrassend vanuit de vlucht in Druivenkoers

Matis Louvel heeft verrassend de Druivenkoers gewonnen. De Fransman van Arkéa-Samsic won na een late aanval in de finale. Mathieu van der Poel kon bij zijn rentree geen potten breken.

192 kilometer en de hele dag op en af rond Overijse, de renners mochten hun borst natmaken. Het waren vijf heren die in de vlucht van de dag terecht kwamen. Mathijs Paasschens (Bingoal Pauwels Sauzen), Robin Carpenter (Human Powered Health), Kamiel Bonneu (Sport Vlaanderen-Baloise), Paul Ourselin (Total Energies) en Bram Dissel (BEAT Cycling) reden twee minuten voorsprong bij elkaar.

Alpecin-Deceuninck controleert richting finale

In het peloton nam Alpecin-Deceuninck de leiding, met Jasper Philipsen en Mathieu van der Poel aan boord. Toen ze het verschil echter tot een minuut hadden teruggebracht, waren het prompt beide kopmannen die pech hadden. Van der Poel reed lek en Philipsen had mechanische problemen. Het hield de boel even op.

Toen de twee weer waren teruggekeerd, vervolgde Alpecin-Deceuninck de achtervolging en kon het flink uitgedunde peloton de vijf leiders al zien rijden, toen er nog vijftig kilometer te koersen was. De kopgroep mocht nog even zwemmen, maar werden op 25 kilometer van het einde dan toch bedankt voor de moeite.

Louvel beslist de koers op Moskesstraat

In de finale kregen de renners nog vijf klimmetjes voor de kiezen en op de eerste van die vijf hielden de favorieten hun kruit droog. Op de Bekestraat was het Dries Van Gestel die zich niet langer kon bedwingen. De 27-jarige Belg van TotalEnergies kreeg Arnaud Démare, Bram Welten, Simon Clarke en Matis Louvel met zich mee, waardoor Alpecin en Intermarché-Wanty-Gobert moesten achtervolgen.

Op de voorlaatste klim - de Smeysberg - was het Biniam Girmay die zelf het tempo de lucht in gooide. De vijf koplopers bleven echter vooruit. Sterker nog: het was Louvel die op de allerlaatste klim de koers besliste. Op de kasseien van de Moskesstraat reed hij z'n vier medevluchters uit het wiel en het grote kijken naar elkaar kon daar beginnen. Louvel reed in de finale alleen maar verder weg en mocht solo z'n feestje vieren.

Uitslag Druivenkoers 2022

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws