'Matthews vergat huiswerk en mocht daardoor van Sunweb niet starten in openingsweekend' Wielrennen
Wielrennen

'Matthews vergat huiswerk en mocht daardoor van Sunweb niet starten in openingsweekend'

'Matthews vergat huiswerk en mocht daardoor van Sunweb niet starten in openingsweekend'

Door het plotselinge vertrek van Marc Hirschi bij Team Sunweb/DSM werd er door veel journalisten het verband gelegd met renners die evneneens eerder het Sunweb-schip verlieten, waaronder Michael Matthews. De Australiër vertrok deze winter eveneens, ondanks een tot en met 2021 doorlopend contract.

Het Nieuwsblad is nu met nieuwe details gekomen over de gang van zaken rondom de Australische sprinter in het voorjaar, die namens de ploeg in 2017 de groene trui won. Volgens de Belgische krant werd Matthews begin 2020 niet geselecteerd voor Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne omdat hij was 'vergeten zijn huiswerk te maken.' Huiswerk is een belangrijk onderdeel van de (succesvolle) strategie én de te volgen protocollen van de ploeg van Iwan Spekenbrink, zo kaartte eerder ook Nicolas Roche al aan. Het houdt in dat renners bijvoorbeeld het parcours van een wedstrijd bestuderen of een tactiek uitzetten.

Later werd Matthews tot de verbazing van velen ook niet geselecteerd voor de Tour, wat uiteindelijk mede leidde tot een breuk. Hij keert terug op het oude nest, bij Team BikeExchange (GreenEdge Cycling). Een andere reden voor zijn vertrek was het beleggen van stages. Sunweb zou niet van individuele stages of verkenningen houden, daar het niet bij de protocollen hoort. 'Renners die op eigen houtje een specifieke koers als Strade Bianche willen verkennen, krijgen van de ploeg geen erschillende wedstrijdtubes mee die ze willen uittesten. Nochtans is ook dit een teken dat de renner zijn koers tot in de puntjes wil voorbereiden, maar het wordt niet getolereerd', schrijft Het Nieuwsblad.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws