Matthews ziet weer een kans voorbij gaan in Vuelta: 'Een teleurstellende dag' Wielrennen
Wielrennen

Matthews ziet weer een kans voorbij gaan in Vuelta: 'Een teleurstellende dag'

Matthews ziet weer een kans voorbij gaan in Vuelta: 'Een teleurstellende dag'

Michael Matthews eindigde vrijdag als dertiende in de negentiende etappe van de Vuelta a España. De Australiër van Team BikeExchange had na afloop duidelijk op meer gehoopt. 'Een teleurstellende dag', zo liet hij weten via de ploeg.

Het is nog niet de Vuelta van Matthews, die nog niet verder kwam dan twee keer een derde plaats. Het leek voor de 30-jarige Australiër vrijdag een etappe waar hij wel eens goed uit de verf kon komen, maar een kopgroep van zeven renners wist uit handen te blijven van het uitgedunde peloton. Daar deed de ploeg van Matthews verwoede pogingen om de kopgroep terug te halen en stapje voor stapje kwamen ze steeds dichterbij. Tien kilometer voor de streep was het gat nog slechts twintig seconden, maar dicht kregen ze het niet meer. Het was uiteindelijk Magnus Cort die naar de overwinning sprintte.

Namens Team BikeExchange zat Robert Stannard mee in de kopgroep. Hij bleek niet sterk genoeg of ze gokten toch op de sprint van Matthews, maar hij zakte voor de finale weer terug in het peloton. Daar konden ze echter niet voorkomen dat de sterke kopgroep met Magnus Cort, Rui Oliveira, Quinn Simmons, Andrea Bagioli, Anthony Roux, Andreas Kron en Lawson Craddock voor de overwinning mocht sprinten. Matthews sprak na afloop dan ook over een teleurstellende dag. 'Wat kan ik zeggen. Een grote groep van achttien renners reed weg vanaf de start. Waarschijnlijk een beetje onverwacht. We hadden Robert daar zitten, dus dat was goed. Maar er waren een paar snelle jongens voorin, dus we waren er niet zeker van. Robert kwam terug en we probeerden om de kopgroep terug te halen. Maar ja, ze bleven weg.' De Vuelta wordt zaterdag vervolgd met een bergrit en zondag afgesloten met een tijdrit over 33,8 kilometer.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws