Mäder lacht als boer met kiespijn na missen Giro: 'Volgend jaar zal ik mijn doelen niet bekendmaken' Wielrennen
Wielrennen

Mäder lacht als boer met kiespijn na missen Giro: 'Volgend jaar zal ik mijn doelen niet bekendmaken'

Mäder lacht als boer met kiespijn na missen Giro: 'Volgend jaar zal ik mijn doelen niet bekendmaken'

Corona heeft opnieuw een slachtoffer gemaakt voor de komende Giro d'Italia. Gino Mäder zal namens Bahrain Victorious niet aan de start verschijnen, meldt die ploeg woensdag. Yukiya Arashiro vervangt hem.

Mäder gold als één van de vier mannen voor het hooggebergte bij Bahrain Victorious, waar hij samen met Jack Haig, Damiano Caruso en Santiago Buitrago het mooie weer moest gaan maken. De Zwitser kende wat probleempjes in de Ronde van Romandië, waar hij na een tweede plek van vorig jaar nu niet verder kwam dan plaats vijftien.

Corona is nu de boosdoener richting de Giro d'Italia, waar eerder Tobias Foss en Robert Gesink (Jumbo-Visma) af moesten haken door een opgelopen besmetting in de Zwitserse voorbereidingskoers. 'Natuurlijk baart dit zorgen, maar niet alleen bij ons', vertelde Arthur van Dongen, ploegleider bij de Nederlandse formatie.

Mäder eindigde dit jaar als vijfde in Parijs-Nice, een positie die hij ook wist te behalen in de Vuelta van 2021. Op Twitter reageerde hij als een boer met kiespijn op zijn absentie. 'Komend jaar zal ik mijn doelen waarschijnlijk niet bekend maken', aldus de Zwitser, die de Tour van vorig jaar ook moest missen door covid. 'Laten we zien of corona dan ook alles in de war zal schoppen.'

'Voor nu neem ik rust en zal ik genieten van het thuisfront', meldt hij nog. 'Ik hoop dat Yukiya wat van zijn last minute trip drie weken all inclusive naar Italië-trip kan genieten.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws