Mede-vluchters Riesenbeek en co zagen Healy demarreren en pas aan de finish weer terug: 'Hij verdween gewoon' Wielrennen
Wielrennen

Mede-vluchters Riesenbeek en co zagen Healy demarreren en pas aan de finish weer terug: 'Hij verdween gewoon'

Mede-vluchters Riesenbeek en co zagen Healy demarreren en pas aan de finish weer terug: 'Hij verdween gewoon'

Hij wilde even de benen testen. Dat was volgens ritwinnaar Ben Healy de reden van zijn demarrage. Hij kwam solo over de beklimming, bouwde zijn voorsprong gestaag uit en wist zonder hulp de overwinning te pakken. Zijn eerdere mede-vluchters zagen Healy vervolgens nooit meer terug.

Dat gebeurde pas na de streep, waar Derek Gee van Israel-Premier Tech de sprint wist te winnen van een achtervolgende groep. 'Hoe hij ging op die eerste klim… Ik bedoel, hij verdween gewoon', keek de vrolijke Canadees terug op de aanval van de Ier. 'Ik hoopte gewoon om op het podium te eindigen, dus ik ben superblij. Het is iets heel speciaals.'

Deze tweede plaats voelt voor Gee als een overwinning. 'Het was zo zwaar vandaag. Toen ik begon aan deze Giro dacht ik: er zijn geen kansen, ik moet gewoon proberen te overleven. Ik ben in de wolken', zei de 25-jarige enthousiast.

Oscar Riesenbeek miste bijna de vlucht van de dag

Op plek drie was het Filippo Zana, die tweede werd in de sprint van het achtervolgende groepje en alleen Warren Barguil (Arkéa-Samsic) voor zich wist te houden, die het podium compleet maakte. De Italiaans kampioen was ook blij met zijn prestatie. 'Het was een zware rit', vertelde hij in een videoboodschap op de sociale media van zijn ploeg Jayco AlUla. 'In de finale was Ben Healy heel sterk. Ik heb mijn best gedaan, alles uit mijn benen gehaald. Uiteindelijk werd ik derde. Dat is een goede uitslag voor mij en ook voor het team', sloot hij af.

In de vlucht van de dag zat ook een Nederlander, Oscar Riesenbeek. De renner van Alpecin-Deceuninck passeerde uiteindelijk als negende de eindstreep. 'Ik moest van ver komen, en was bijna niet eens mee. Maar ik had op voorhand gezegd dat ik graag de vlucht wilde halen en daar slaagde ik gelukkig in. Ik kwam laat vooraan, maar veel kansen heb je als een renner zoals ik niet. Het was een uitgelezen kans om iets te tonen, maar ik kwam gewoon te kort', aldus Riesebeek tegen Eurosport.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws