Meeus rijdt Kristoff in de hekken, Noor doet zijn beklag: 'Daar ben ik niet blij mee' Wielrennen
Wielrennen

Meeus rijdt Kristoff in de hekken, Noor doet zijn beklag: 'Daar ben ik niet blij mee'

Meeus rijdt Kristoff in de hekken, Noor doet zijn beklag: 'Daar ben ik niet blij mee'

De eerste etappe van de Ronde van de Algarve eindigde in een massasprint, waarin Fabio Jakobsen eenvoudig naar de overwinning sprintte. Achter de Nederlander was een strijd gaande voor een plek op het podium, waar Jordi Meeus wat van zijn lijn leek af te wijken. Daardoor kwam Alexander Kristoff half in het publiek terecht, wat achteraf een diskwalificatie voor de Belg betekende.

Na afloop van de etappe doet de Belg van BORA-hansgrohe zijn verhaal op de ploegsite, waar hij het niet helemaal eens is met de beslissing. 'We hebben de hele dag goed gewerkt en uiteindelijk zaten we in de juiste positie om de valpartijen in de finale te vermijden. De jongens hielpen me perfect om het stuur van Jakobsen te houden, maar vandaag had ik niet de benen om hem uit te dagen. Om daarna gediskwalificeerd te worden, was volgens mij de verkeerde beslissing. Ik veranderde niet van lijn en had het gevoel dat we een normale sprint reden. Hoe dan ook, ik moet de beslissing accepteren en ik zal de komende dagen proberen terug te vechten.'

Kristoff deed na afloop zijn verhaal voor de microfoon van Eurosport en had duidelijk een andere mening dan zijn concurrent. Zo is hier onder andere te zien dat hij tijdens de sprint ook nog tegen een mobiel van een toeschouwer aanfietst. 'Voor mij voelde het alsof hij van lijn veranderde. Ik kwam van links en reed een rechte lijn, maar toen bewoog hij me naar de hekken. Daarmee raakte ik een aantal toeschouwers met mijn schouder, dus daar ben ik niet erg blij mee.' Bekijk hieronder de beelden en oordeelt u zelf.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws